Relacja z warsztatów w Kielcach

warszt1„23 kwietnia odbyły się warsztaty kulinarne, których tematem przewodnim była kuchnia włoska. Wspólnie przygotowaliśmy pizze, chleby, ciasto jabłkowe oraz tiramisu, które okazało się najsmaczniejszym wypiekiem tego spotkania. Najmłodszym uczestnikom najbardziej smakowała oczywiście pizza. Dzięki broszurom z przepisami, każdy z przybyłych będzie miał możliwość przyrządzenia włoskich dań w domu. Na warsztatach nie zabrakło też słodkich przekąsek w postaci różnorodnych ciasteczek. Spotkanie okazało się również okazją do wymiany doświadczeń związanych z codziennymi dietetycznymi zmaganiami osób na diecie bezglutenowej.

Jeszcze raz dziękujemy wszystkim uczestnikom za wspaniałą atmosferę, Zespołowi Szkół Ekonomicznych im. O. Langego w Kielcach za udostępnienie sali kuchennej oraz sklepowi Italia nez glutenu – dystrybutorowi produktów Nutri Free.

Martyna Samiczak i Michał Kamiński”

warszt5warszt4warszt3warszt2

Od Zarządu:

Serdecznie dziękujemy Martynie i Michałowi za zorganizowanie tak smacznych warsztatów.