Aktualności
Relacja z warsztatów w Radomiu
Jesteśmy już po pierwszych warsztatach kulinarnych w Radomiu, które odbyły się 20 września. Do zaprzyjaźnionej już z radomskimi bezglutenowcami restauracji rodzinnej Mammaleo w Radomiu, oprócz stałych bywalców naszych spotkań dołączyły także nowe osoby na diecie bezglutenowej. Dzięki uprzejmości i otwartości właścicielki, Pani Doroty, mogliśmy skorzystać z restauracyjnej kuchni. Zaczęliśmy od przygotowywania cebulowego chleba z ziarnem. Kiedy chleb już wyrastał jedna grupa przygotowywała pyszne bułki z ziarnem, a inna grupa składająca się głównie z dzieci formowała ciasteczka ryżowe w różnych kształtach. W małej restauracyjce aż wrzało od rozmów, wymiany przepisów i doświadczeń. Wszyscy, a zwłaszcza dzieci z niecierpliwością czekali na wypieki. I wreszcie są… smaczny chlebek cebulowy, pyszne bułki z ziarnem i oczekiwane tak bardzo przez dzieci, własnoręcznie przez nie zrobione ciasteczka ryżowe. Oczywiście każde z nich zjadło to ciastko, które samo zrobiło. Miło było zobaczyć radosne uśmiechy wszystkich uczestników. Na zakończenie warsztatów uczestnicy otrzymali prezenty od firmy Balviten i Glutenex, którym serdecznie dziękujemy. Ale to nie koniec warsztatów kulinarnych w Radomiu, to dopiero początek.
Ogromne podziękowania dla Marty, Asi i Anety za czynny udział w warsztatach.
Joanna
Od Zarządu: Asiu dziękujemy Ci za organizację warsztatów i Twoje starania na rzecz integracji osób na diecie bezglutenowej w Radomiu.