Aktualności
Relacja z wielkanocnych warsztatów w Gdańsku 19.03.2016r.
W Gdańsku tradycji wielkanocnej stało się zadość. Było pieczenie bab, mazurków, serniczków, no i oczywiście chleba. Szkoła Gastronomiczno – Hotelarska w Gdańsku 19 marca 2016r. udostępniła nam kolejny raz swoje wnętrza. Dzięki temu bezglutenowe gospodynie, które jeszcze niepewnie czuły się w kuchni, mogły dowiedzieć się jak „opanować” mąki z Przekreślonym Kłosem. Wśród uczestniczek znalazły się prawdziwe artystki, które wyczarowały chlebowe zajączki i misie, a falbanka wokół mazurka przypominała misterną jubilerską robotę. Być może niedługo Gdańsk będzie miał swoją reprezentantkę w kolejnej edycji Masterchef Junior. 13-letnia Basia, która brała udział w tych warsztatach, pokazała jak świetnie radzi sobie w kuchni. Kolejny raz korzystałyśmy z produktów włoskich Nutri Free, które zasponsorowała nam Pani Anna Rychłowska z firmy „Italia bez glutenu”. Po warsztatach przy dobrej kawie degustowałyśmy to, co wyszło z piekarników, snułyśmy plany na następne spotkania i wymieniłyśmy się kuchennymi poradami.
Dziękujemy Pani Ani z „Italia bez glutenu” za produkty, przepisy, upominki i pomoc w realizacji warsztatów, Olkowi za udostępnienie miejsca w szkole i Pani Kasi z „Zielonego Spichlerza” za obecność na spotkaniu.
Kasia Nowak i Ola Dominiak
Od Zarządu:
Bardzo dziękujemy Wam za zorganizowanie świetnych warsztatów.