Aktualności
Relacja ze spotkania w Radomiu
Choć w regionie radomskim od połowy lutego panuje epidemia przeziębień grypopodobnych, ci, którzy nie dali złamać się chorobie dotarli na nasze warsztaty. Były to również nowe osoby z nietolerancją glutenu. Każdy z nas przygotował coś pysznego, od sałatki z ugotowanej piersi z kurczaka z ananasem począwszy, poprzez makaron z pastą z rukoli, z nerkowcami, czosnkiem i syropem z agawy. Na koniec posililiśmy się pysznymi słodkościami, czekoladowymi kulkami z płatków owsianych firmy Provena. Przygotowaliśmy również pyszny koktajl z kaszy jaglanej ze świeżymi owocami cytrusowymi. Ucztę mieliśmy przednią. Do posiłków zaprosiliśmy właścicielkę restauracji Mammaleo, w której już od zawsze spotykamy się. Każdy przy stole powtarzał, że tak było pysznie i tak jest najedzony, że ma sobotnie posiłki z głowy.
Joanna Struzik
Od Zarządu
Asiu cieszymy się, że mimo tej epidemii udało Wam się zorganizować spotkanie. Dziękujemy za Twoje starania i oryginalne pomysły.