Restauracja Też Można w programie MENU BEZ GLUTENU

Miło nam ogłosić, że do programu MENU BEZ GLUTENU dołączyła restauracja TEŻ MOŻNA z Poznania. Restauracja zaprasza wszystkich chcących odżywiać się zdrowo. Nie stosuje się tu żywności wysoko przetworzonej, a wszystkie potrawy są bezglutenowe. Codziennie przygotowywane są zdrowe, urozmaicone, pełnowartościowe dania na śniadania, lunche i obiady. Jest to jedyne miejsce w Poznaniu, gdzie już od 6.30 można zjeść bezglutenowe śniadanie.

Naszym priorytetem jest wyręczyć was w kuchni i zaoferować smaczne pełnowartościowe produkty zgodne z waszym stylem życia” – mówi właścicielka. „Mamy kuchnię wegetariańską, wegańską, a co za tym idzie pełno u nas świeżych warzyw, owoców, kasz, nasion i orzechów a kolorowe dania zaskoczyły i zadowoliły już niejednego mięsożercę. Do wszystkich posiłków podajemy wyłącznie własne pieczywo. Staramy się też przyrządzać potrawy, które smakowo są możliwie najbliższe tak zwanej „domowej” kuchni„.

Znajdą tu coś dla siebie również osoby cierpiące na różnego rodzaju alergie i nietolerancje. W TEŻ MOŻNA działa także mała piekarnia, z której właściciele są bardzo dumni. Codziennie pieką dla swoich gości kilka gatunków chleba na własnych zakwasach, bajgle, bagietki, bułki oraz ciasta, m.in. makowiec, szarlotkę (również sezonowe, jak np. rogale marcińskie). Do słodkości podawana jest dobra kawa, a wieczorową porą organiczne wino i bezglutenowe piwo.

Restauracja Też Można w programie MENU BEZ GLUTENU