Aktualności
Spotkanie w Nowym Sączu – relacja
Przybyło 12 osób, dorośli bezglutenowcy oraz kilka mam małych bezglutków. Restauracja wcześniej uprzedzona dobrze przygotowała się na nasze spotkanie. Oprócz gotowych potraw z menu, mieliśmy możliwość zamówienia polędwiczek w żurawinie z ryżem i surówką – danie to, jak podkreślała właścicielka, zostało przygotowane z wyjątkową bezglutenową starannością. Miejmy nadzieję, że właścicielka restauracji wkrótce dojrzeje do przystąpienia do naszego programu MENU BEZ GLUTENU.
Na naszym spotkaniu poruszyliśmy kilka bieżących tematów z życia Stowarzyszenia oraz wymieniliśmy doświadczenia dotyczące bezglutenowych wypieków oraz naszych przygód z lekarzami.
Serdecznie dziękujemy firmie Bezgluten za przesłanie nam próbek produktów swoich oraz firmy Schär do degustacji, a także firmie Klin Business za przesłanie licencjonowanego cydru Lajk jesienny. Wszyscy uczestnicy naszego spotkania byli bardzo zadowoleni z przygotowanych bezglutenowych niespodzianek. Ustaliliśmy, że kolejne nasze spotkanie zorganizujemy w czerwcu i przygotujemy dla naszych milusińskich bezglutenowy Dzień Dziecka.
Ania Dyrek
Od Zarządu: A my bardzo dziękujemy Pani Ani, która spotkanie zorganizowała – będziemy ją i innych mieszkańców Nowego Sącza i okolic bardzo wspierać przy każdym kolejnym spotkaniu.