Aktualności
Świąteczne warsztaty kulinarne i kreatywne w Rzeszowie – 10 grudnia
Serdecznie zapraszamy dzieci na diecie bezglutenowej członków naszego Stowarzyszenia na wyjątkowe świąteczne warsztaty kulinarne i kreatywne. Patronat nad imprezą objął sam św. Mikołaj! 🙂
To wyjątkowe spotkanie odbędzie się 10 grudnia (sobota) w godzinach 10.00 – 14.00 w salach 224, 225 i 231 na II piętrze w budynku G5 Przyrodniczego Centrum Badań Innowacyjnych Kolegium Nauk Medycznych Uniwersytetu Rzeszowskiego przy ul. Litawora 2 (zdjęcie obok – czarny budynek, można parkować przy ulicy Rejtana i Warzywnej).
Rodzice będą mieli okazję wysłuchać wykładu pt. „Najczęstsze niedobory składników odżywczych u osób chorych na celiakię”. Ale także czynnie wziąć udział w warsztatach kulinarnych i kreatywnych wraz ze swoimi pociechami.
Wszystkich uczestników naszych warsztatów prosimy o przyniesienie fartuchów kuchennych w wersji dziecięcej i dorosłej oraz nożyczek. Dodatkowo prosimy o przyniesienie swoich sprawdzonych bezglutenowych przysmaków (koniecznie z opisem użytych składników). Dołączymy je do degustacji warsztatowych specjałów. Gwarantujemy, że wszyscy weźmiemy czynny udział w smakowaniu pyszności 🙂
Uczestnikami imprezy mogą być wyłącznie członkowie Stowarzyszenia z opłaconą składką członkowską za rok 2022 włącznie. Z uwagi na ograniczenia lokalowe prosimy, aby tym razem były to wyłącznie dzieci na diecie bezglutenowej w wieku 3-16 lat wraz z 1 opiekunem (bez rodzeństwa).
- Zgłoszenia należy przesyłać do 2.12.2022 r. na adres mailowy zgloszenia@celiakia.pl – w tytule podając „Mikołajki Rzeszów”.
- Ilość miejsc jest ograniczona, dlatego decyduje kolejność zgłoszeń.
- W przypadku pytań prosimy o kontakt z organizatorką wydarzenia: Ewelina Klimza, tel. 661 063 017
To wydarzenie jest organizowane we współpracy z Zakładem Dietetyki Instytutu Nauk o Zdrowiu, Kolegium Nauk Medycznych oraz Studenckim Kołem Naukowym Dietetyków Bezpieczeństwa Żywności.
Serdecznie zapraszamy!
Wolontariusze Oddziału Rzeszów