Aktualności
W sobotę pachniało pizzą w Radomiu – relacja z warsztatów
W sobotnie, wiosenne ciepłe popołudnie (25 kwietnia 2015 r, w radomskiej restauracji Mammaleo powiało południowym, bezglutenowym, włoskim wiatrem. Bezglutenowcy z regionu radomskiego przygotowywali pizzę, dwie z szynką, pieczarkami i serem żółtym a także serem mascarpone , jedna z rucolą na podstawie przepisu przywiezionego z Włoch. Jak zwykle uczestnicy warsztatów (zwłaszcza dzieci) bardzo aktywnie zabrali się do pracy. Wszyscy z wielkimi oczekiwaniem czekali na włoskie wypieki. Ze względu na to, że przybyły na spotkanie osoby, które od niedawna są na diecie, bardzo chętnie dzieliliśmy się z nimi doświadczeniami związanymi z dietą bezglutenową, a oni bardzo chętnie zgłaszali potrzebę zapisania się do Stowarzyszenia, wypełniając deklaracje członkowskie. Skorzystali również z materiałów Stowarzyszenia. Wszyscy dostali drobne upominki od producentów produktów bezglutenowych. Najważniejsze, że wszyscy pytali o następne spotkania. Mamy pomysły na kolejne, na Dzień Dziecka.