Aktualności
W tym sęk! Wypiekarnia sękaczy z Łodzi w MENU BEZ GLUTENU
W tym sęk – wypiekarnia bezglutenowych sękaczy z Łodzi dołączyła do programu MENU BEZ GLUTENU.
Wypiekarnia znajduje się w Łodzi przy ul. Legionów 49.
Sękacz to przysmak z Suwalszczyzny, rodzaj ciasta biszkoptowego pieczonego na obracanym rożnie. W wyniku polewania rożna kolejnymi warstwami ciasta po przekrojeniu sękacz przypomina przecięty pień drzewa z jasnymi i ciemnymi słojami. Spływające fragmenty ciasta zastygają w formie grubych sopli wyglądających jak sęki.
Wszystkie sękacze są bezglutenowe, z mąk certyfikowanych, wypiekamy wyłącznie produkty bezglutenowe – mówi właściciel. – Można je również kupić w piekarni BEZ w Łodzi.
Sękacze można zamówić z odbiorem osobistym po wcześniejszym umówieniu, a także z dostawą na terenie całej Polski, ale także za granicę. Zamówienia można składać poprzez fanpage na Facebooku lub formularz kontaktowy na stronie wypiekarni. Na specjalne zamówienie wyrabiane są także sękacze bez laktozy i bez cukru.