Warsztaty dla dzieci i dorosłych w Lesznie – 25 października 2014

Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej zaprasza na bezpłatne warsztaty kulinarne z firmą Schär: „Zdrowa kuchnia bez glutenu”. Odbędą się w sobotę, 25 października, w godzinach 10.00 – 15.00, w Zespole szkół Rolniczo – Budowlanych w Lesznie (woj. wielkopolskie) przy ul. 1 maja 1.

W programie dla dzieci: pizza, racuchy i ciastka, degustacje produktów Schär.
W programie dla dorosłych: chleb, bułki, drożdżówki, makaron, pierogi, pasta z sardynek i amarantusa, degustacje produktów Schär oraz napojów Buenos Ice Tea.
Od godziny 10.00 do 11.00 – konsultacje z dietetykiem z Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Lesznie. Od godziny 11.00 – prezentacja i spotkanie z przedstawicielem firmy Schär. W programie także stoiska ze zdrową i bezglutenową żywnością – polską, czeską i włoską, kupony rabatowe.