Aktualności
Wędliny z Kujaw z Przekreślonym Kłosem
Z przyjemnością informujemy, że firma VIANDO wprowadziła do swojej oferty produkty bezglutenowe z licencjonowanym znakiem Przekreślonego Kłosa. VIANDO jest znanym producentem tradycyjnych wyrobów wędliniarskich. Posiada własną hodowlę żywca, położoną w ekologicznie czystych Kujawach, co pozwala w pełni kontrolować jakość surowca. Przy produkcji wędlin wykorzystuje przede wszystkim naturalne przyprawy: sól, pieprz, świeżą cebulę i czosnek, suszony majeranek. Staropolskie receptury i oryginalne przepisy stanowią o wyjątkowym smaku produktów firmy.
Symbolem Przekreślonego Kłosa jest oznaczonych prawie 40 wędlin. Są to szynki, polędwice, różne rodzaje kiełbas, parówki, smalce ale też i co jest rzadkością: pasztetowa i salcesony. Na stronie producenta znajdziemy pełną listę produktów objętych licencją: www.viando.pl
Firma VIANDO posiada certyfikat IFS i BRC, co świadczy o wysokim standardzie zasad produkcyjnych i dobrze prowadzonej polityce alergenowej. Posiada również certyfikat QAFP, co dla klientów oznacza, że produkty VIANDO nie mają wad kulinarnych i charakteryzują się ponadprzeciętnymi walorami smakowymi i odżywczymi oraz spełniają szereg restrykcyjnych wymogów.
Licencjonowane produkty można nabyć w sieci sklepów firmowych a także w sklepach Piotr i Paweł oraz Makro.
Lista produktów objętych licencją:
- Polędwica wędzona PL-051-001
- Polędwica z tradycyjnej wędzarni PL-051-002
- Schab małopolski PL-051-003
- Krakowska sucha extra PL-051-004
- Jałowcowa PL-051-005
- Żywiecka extra PL-051-006
- Kabanosy w j. naturalnym PL-051-007
- Myśliwska PL-051-008
- Sucha z Kujaw PL-051-009
- Frankfurterki PL-051-010
- Parówki z cielęciną PL-051-011
- Śląska delikatesowa PL-051-012
- Pasztetowa z cielęciną PL-051-013
- Pasztetowa wędzona j/naturalne PL-051-014
- Kiełbaski przekąskowe HE, JO! dojrzewające PL-051-015
- Kiełbaski przekąskowe HE, JO! delikatne PL-051-016
- Kiełbaski przekąskowe HE, JO! pikantne PL-051-017
- Smalec z cebulką PL-051-018
- Smalec z cebulką i jabłkiem PL-051-019
- Golonka Swojska PL-051-20
- Mięsiwo z weka PL-051-21
- Łopatka z zielonym pieprzem PL-051-022
- Parówki wiedeńskie PL-051-023
- Kiełbasa bamberska PL-051-024
- Kiełbasa krucha PL-051-025
- Kiełbasa polska wędzona PL-051-026
- Kiełbasa polska pieczona PL-051-027
- Polędwica sopocka PL-051-028
- Szynka gotowana PL-051-029
- Biała lux parzona PL-051-030
- Biała delikatesowa parzona PL-051-031
- Salceson biały PL-051-032
- Salceson czarny PL-051-033
- Salceson bamberski PL-051-034
- Parówki z szynki PL-051-035
- Przysmak z weka PL-051-036
- Szynka konserwowa PL-051-037
- Schab z wędzarni PL-051-038
- Kiełbasa z szynki PL-051-039