Wielkanoc z MENU BEZ GLUTENU 2021

Marzysz by uniknąć przedświątecznego kuchennego zamieszania? Zapraszamy do zapoznania się z ofertą wielkanocną, przygotowaną przez lokale należące do programu MENU BEZ GLUTENU.

Certyfikowane lokale z całej Polski przygotowały bardzo bogatą ofertę dań bezglutenowych, także w wersji wegańskiej. Zamawiając dania dodatkowo wspieramy nasze restauracje i dajemy im szansę na przetrwanie.

Przy zamawianiu potraw należy zawsze zaznaczyć, że mają być bezglutenowe. Nawet gdy dania są naturalnie bezglutenowe, ta informacja jest bardzo ważna – chodzi o brak kontaktu z innymi potrawami podczas pakowania. Ze względu na stale zmieniającą się sytuację przed złożeniem zamówienia prosimy skontaktować się bezpośrednio z lokalem.

Catering EatFit – dostarcza swoje dania do: Warszawy, Wrocławia, Olsztyna, Gdańska, Gdyni, Sopotu.

Catering  przygotował bogatą ofertę świąteczną na dania zimne, ciepłe, zupy, dodatki do dań, chleb oraz ciasta ( makowiec, babka jogurtowa, cytrynowa). Szczegółowa oferta.

Województwo dolnośląskie

Bar Dobrze – Kłodzko

Bar Dobrze zachęca do składania zamówień na dania bezglutenowe. Szczegóły każdej oferty ustalane są indywidualnie telefonicznie: 602 354 654 oraz mailowo: lucyna.sztaba@gmail.com.

Alpejski Dwór – Międzygórze

Alpejski Dwór zachęca do zakupu wędlin własnego wyrobu. Przy produkcji stosuje jedynie autorską mieszankę przypraw. Więcej informacji można uzyskać telefonicznie: 74 813 63 21 oraz mailowo: pensjonat@alpejskidwor.pl

Manufaktura bezglutenowa – Wrocław

W ofercie znajdują się m.in.: żur z boczkiem, pieczone mięsa i pasztet, galaretka drobiowa, biała kiełbasa surowa, sałatka jarzynowa, ciasta: sernik, Stefanek, biszkopt leśny mech, mazurek. Wszystkie produkty w ofercie są bezglutenowe. Zamówienia przyjmowane są mailowo: manufakturabezglutenowa@gmail.com do 19 marca. Pełna oferta.

Restauracja Patio – Wrocław

Wśród propozycji wiele wielkanocnych smakołyków: roladki z kaczki faszerowanej figami i zielonymi pistacjami, wielkanocny miks smakołyków, jaja faszerowane, kilka rodzajów sałatek i wiele innych tradycyjnych potraw. Więcej informacji po numerem telefonu: 661 297 050. Zamówienia można składać telefonicznie do 29 marca. Możliwa opcja dowozu do domu.

Województwo łódzkie

Piekarnia bezglutenowa BEZ – Łódź

Oferuje: ciasta w tym mazurek, babkę, szarlotkę i wyroby garmażeryjne, takie jak pierogi, krokiety, kluski. Dostępne są chlebek i babeczka do święconki oraz pieczywo. Zamówienia można składać SMS do 27 marca pod numerem tel.: 579 646 716. Więcej informacji o ofercie.

W tym sęk – Łódź

W ofercie lokalu są bezglutenowe sękacze. Na życzenie wyrabiane są sękacze bez laktozy i/lub bez cukru. Zamówienia przedświąteczne można składać do 28 marca za pośrednictwem komunikatora Messenger, mailowo: sekaczownia@gmail.com lub poprzez stronę internetową. Więcej informacji o ofercie.

Województwo małopolskie

Ciuciu Cukier Artist – Kraków

W ofercie karmelowe baranki, pisanki, babeczki oraz kurczaki. Dodatkowo wytwarzane są lizaki: wielkanocny królik, pisanki, kurczaki bądź baranek (mają ok. 168 g.). Jak zawsze dostępny jest miks cukierków owocowych z motywem wielkanocnym. Słodycze można kupić w sklepie stacjonarnym oraz internetowym.

Gospoda u Wiedźmy – Pilzno-Lipiny

W ofercie są m in.: pierogi, kopytka, kluseczki leniwe, pyzy, knedle, krokiety z różnymi nadzieniami od ziemniaków z cebulką, z serem, po owoce zamrożone w sezonie czy czekoladę. Pierogi można kupić w sklepach w: Warszawie, Krakowie, Poznaniu, Gdańsku, Gliwicach lub zamówić firmą kurierską InPost. Więcej informacji można uzyskać telefonicznie pod numerem tel.: 603 765 624 lub 14 672 46 49, zamówienia można składać mailowo: zamowieniagospoda@gmail.com cała oferta dostępna tutaj.

Ciuciu Cukier Artist – Zakopane

W ofercie karmelowe baranki, pisanki, babeczki oraz kurczaki. Dodatkowo wytwarzane są lizaki: wielkanocny królik, pisanki, kurczaki bądź baranek (mają ok. 168 g.). Jak zawsze dostępny jest miks cukierków owocowych z motywem wielkanocnym. Słodycze można kupić w sklepie stacjonarnym oraz internetowym.

Województwo mazowieckie

DGES Catering – Warszawa

Catering przygotował ofertę na zimne świąteczne przekąski, dania ciepłe oraz desery. Wybór jest ogromny, m.in: schab po warszawsku, półmisek faszerowanych jajek, jajka po staropolsku, pasztet z grzybami, żurek z białą kiełbasą, polędwiczki w sosie śmietanowo-grzybowym, bigos z winem, śliwkami i grzybami, tradycyjny sernik krakowski. Dostawy będą realizowane w sobotę 3 kwietnia w godz. 9.00-15.00. Koszt dostawy to 10 zł (w Warszawie). Zamówienia przyjmowane są do 1 kwietnia: zamowienia.dges@wp.pl lub telefonicznie: 509 191 260. Szczegółowa oferta.

Fit Cake – Warszawa

Zamówienia przyjmowane są do 29 marca telefoniczne: 730 301 053, mailowo fitcakewarszwa@gmail.com, poprzez Instagram lub Facebook. W ofercie są keksy, babki, mini babki, mazurki, sernik mango, bananowiec. Ciasta są bez glutenu i cukru, niektóre też bez laktozy.

La Cantina – Warszawa

Zamówienia można składać mailowo do 29 marca do godziny 12:00 pisząc na adres: marketing@lacantina.pl lub lacantina@lacantina.pl. W ofercie dostępny barszcz biały z kiełbasą, pasztet mięsny i wegański, babki, serniki, szarlotka i pieczywo. Szczegółowa oferta.

The Chef House – Warszawa

Restauracja przygotowała bardzo bogatą ofertę świąteczną, m.in: żurek na zakwasie, sałatki, tymbaliki, porchetta (faszerowany pieczony boczek), karkówka, kaczka z sosem wiśniowym, policzki wołowe, pieczona biała kiełbasa na warzywach, sernik z białą czekoladą, tiramisu. Wszystkie dania dostępne są w wersji bezglutenowej. Zamówienia przyjmowane są do 28 marca do 20.00 mailowo: chef.obrzezna@gmail.com oraz telefonicznie: 501 563 347, 22 407 47 47 od 12.00 do 21.00. Odbiory i dostawy zamówień świątecznych: w sobotę  3 kwietnia między 10.00 a 13.00.

Województwo podlaskie

Bistro Zdrowa Micha – Białystok

Zamówienia przyjmowane są w lokalu do 23 marca lub telefonicznie: 881 788 558. W ofercie dostępne są mazurki, pasztety, pascha. Szczegóły oferty.

Województwo pomorskie

Atelier Smaku – Gdańsk

W ofercie świątecznej dostępne są bezglutenowe i wegańskie: mazurki morelowo-sezamowe, pascha migdałowo-sojowa, ciasto a’la sernik z bakaliami. Produkty są bez jaj, bez mleka. Zamówienia można składać do 24 marca. A zamówienia z odbiorem osobistym w Bistro&Delikatesach do 29 marca. Szczegóły oferty.

Fit Cake – Gdańsk

W ofercie są babki wielkanocne, mazurki, serniki, keksy. Zamówienia można składać do 28 marca. Odbiór ciast będzie możliwy 2 i 3 kwietnia w godzinach 9.00-12.00. Szczegóły oferty.

Województwo śląskie

Palunichka Kuchnia – Bielsko-Biała

Cukiernia przygotuje babki: cytrynową i orzechowo-czekoladową, serniki, w tym z marakują, wegańskie bezcukrowe ciasta, torty bezowe, ciasteczka, makaroniki, jajka marcepanowe. Zamówienia można składać telefonicznie: 792 200 033 lub w lokalu do 31 marca. Odbiory zamówień 3 kwietnia w lokalu. Więcej informacji o ofercie. 

Restauracja Kassandra – Rybnik

W swojej ofercie ma tradycyjne wielkanocne dania na śniadanie, m in.: żurek, galaretę drobiową, pasztet, a na obiad m. in.: rosół, roladę wieprzową, kluski śląskie, sosy i surówki. Na deser są szpajze: cytrynowa i czekoladowa. Zamówienia można składać do 30 marca kontaktując się z restauracją. Odbiory zamówień 3 kwietnia w lokalu. Więcej informacji o ofercie.

Fit Cake – Żory

„Niecukiernia” w swojej ofercie ma mazurki, keto keks, mini babki ze słonym karmelem, babkę marmurkową i orzechową. Wszystko bezglutenowe i bez cukru. Zamówienia można składać telefonicznie: 730 260 006 lub przez media społecznościowe. Zamówienia można składać do 28 marca, odbiór osobisty. Więcej informacji o ofercie.

Województwo świętokrzyskie

Lemon Tree – Kielce

Catering dietetyczny oferuje pełne bezglutenowe menu świąteczne. Są w nim: żurek z wege kiełbasą, flaczki z boczniaków, pieczenie z soczewicy, pierogi ze szpinakiem i kozim serem, sałatki, w tym wiosenna i jarzynowa, przystawki: pasztety warzywne, humus, chleb włoski i dyniowy oraz słodkości, takie jak: mazurek, babka wielkanocna, tofurnik i babeczka do święconki. Zamówienia można składać do 30 marca telefonicznie: 504 328 281 lub poprzez stronę internetową.

Województwo warmińsko-mazurskie

Bezglutenowa Anula – Ełk

Zamówienia można składać do 29 marca. W ofercie są białe kiełbaski, sałatki, chleb, babki, mazurki, serniki, wuzetka, rolada ze śmietaną i lemon curd. Szczegółowa oferta.

Województwo wielkopolskie

Maska – Gorzów Wielkopolski

W ofercie bezglutenowe torty świąteczne i okazjonalne, informacje tel.: 886 640 840. Szczegółowa oferta.

Piekarnia BEZ Bezglutenowa – Poznań

W ofercie: babki, mazurki, serniki, rafaello, tarta jabłkowa, babeczka i chlebek do święconki. Część wyrobów jest nie tylko bezglutenowa, ale również wegańska. Zamówienia należy składać telefonicznie poprzez SMS. Pełna oferta.

Piekarnia Pochleb – Poznań

W ofercie między innymi: barszcz biały, mazurek marcepanowy z konfiturą różaną i białą czekoladą, mazurek pomarańczowy na spodzie marcepanowym z konfiturą pomarańczową i białą czekoladą, babki wielkanocne (jasna, czekoladowa pachnąca pomarańczą, do koszyczka), kilka rodzajów serników. Wszystkie produkty w ofercie są bezglutenowe i wegańskie. Więcej informacji o ofercie.

Piekarnia Wolna – Poznań

W ofercie: garmażerka Wiejski Stół (kiełbasy, pasztet, mięsa), babka piaskowa, babeczka i chlebek do święconki, sernik, bezsernik mango, baranek z masła (bez laktozy), nerkownik z karmelem, mazurek migdałowo-kokosowy, mazurek z solonym karmelem. Piekarnia przygotowała również ofertę wytrawną: pasty do pieczywa i majonezy wege. Zamówienia przyjmowane są do 28 marca lub do zapełnienia listy, tel.: 575 724 959. Więcej informacji o ofercie.

Tinta Bar – Poznań

Tinta Bar zachęca do skorzystania z szerokiej oferty usług garmażeryjnych na zamówienie (platery z zimnymi przekąskami). Szczegóły każdej oferty ustalane są indywidualnie – tel.: 61 853 21 10 i kontakt@tintabar.pl lub osobiście w lokalu.

Wielkanoc z MENU BEZ GLUTENU 2021