Aktualności
Wypiekarnia Lady Baker ze Szczecina w MENU BEZ GLUTENU
Wypiekarnia bezglutenowa Lady Baker ze Szczecina właśnie dołączyła do programu MENU BEZ GLUTENU!
Nasze wypieki są nie tylko bezglutenowe, ale także przygotowane z wysokiej jakości surowców – mówi właścicielka. – Dbamy aby nasze pieczywo było zdrowe, pełne wartości odżywczych, z dużą ilością błonnika pokarmowego. Używamy tylko wysokiej jakości składników, bez żadnych sztucznych dodatków, zagęstników, polepszaczy.
Wypiekarnia Lady Baker, znajdująca się na ul. Śląskiej 40/2 w Szczecinie, powstała dla osób z celiakią oraz innymi ograniczeniami żywieniowymi. To lokal całkowicie bezglutenowy. W wypiekarni można kupić chleby, bułki, bagietki, drożdżówki, bezy, muffiny, szarlotki, ciasteczka, ale również ptysie i jagodzianki. Wszystko robione jest na miejscu. Można także napić się dobrej ekologicznej kawy i herbaty.
W Lady Baker wypiekane są chleby i bułki z mąk jednorodnych na naturalnym zakwasie oraz pieczywo drożdżowe. Nie używa się mąki owsianej. Chleby mają miękki miąższ i chrupiącą skórkę.
Dostępne jest również pieczywo wegańskie. Diabetycy też mogą w Lady Baker znaleźć swoje ulubione wyroby. Dla nich przygotowuje się smaczne i zdrowe słodkie wypieki oraz chleby z niskim indeksem glikemicznym.
Zachęcamy do odwiedzenia tego miejsca.