Aktualności
XIV Międzynarodowy Dzień Celiakii – Warszawa
Serdecznie zapraszamy członków Stowarzyszenia na konferencję z okazji XIV Międzynarodowego Dnia Celiakii, która odbędzie się 25 maja 2019 r. w Instytucie Biocybernetyki i Inżynierii Biomedycznej przy ul. Trojdena 4 w Warszawie w godz. 9:30 – 15:30. Nasi goście specjalni opowiedzą nie tylko o celiakii, ale też innych chorobach autoimmunologicznych, a także o roli mikrobioty jelitowej, probiotyków i żywności o właściwościach szczególnie korzystnych dla naszego organizmu.
Program konferencji:
- 8:30 – 9:30 – rejestracja, zapoznanie się z ofertą Wystawców
- 9:30 – 10:15 – prof. dr hab. n. med. Bożena Cukrowska: „Bariera jelitowa w celiakii”
- 10:15 – 11:00 – dr Małgorzata Jałosińska: „Probiotyki – naturalna bariera ochronna”
- 11:00 – 11:30 – przerwa kawowa, degustacja produktów bezglutenowych
- 11:30 – 12:00 – mgr Grażyna Konińska: „Polskie superfoods – zdrowe i bezglutenowe”
- 12:00 – 13:00 – dr n. med. Edyta Biernat-Kałuża: „Choroby autoimmunologiczne – wyzwanie XXI wieku”
- 13:00 – 13:45 – przerwa obiadowa, pokaz kulinarny
- 13:45 – 15:30 – Walne Zgromadzenie Członków Stowarzyszenia (jeśli zabraknie quorum, drugi termin Walnego ustalamy na godz. 13.50).
Wstęp na konferencję jest bezpłatny, jednak obowiązują zapisy, które przyjmujemy do 21 maja: zgloszenia@celiakia.pl. W tytule zgłoszenia prosimy napisać: „Konferencja Warszawa”, a w treści podać imię i nazwisko uczestnika, członka Stowarzyszenia.
Serdecznie zapraszamy wszystkie osoby do pozostania na naszym corocznym walnym – opowiemy o tym, co działo się w Stowarzyszeniu w minionym roku, o planach na przyszłość, podyskutujemy na tematy ważne dla nas wszystkich.
Osoby, które nie należą do Stowarzyszenia, a chciałyby wziąć udział w konferencji, serdecznie zapraszamy do zapisania się do Stowarzyszenia.
Partnerem głównym konferencji jest firma Balviten.
Pozostali Partnerzy: Atelier Smaku, Bezgluten, Euroimmun DNA, Incola, Jawo, Piekarnia Hert, Piekarnia Putka, Schär.
Zapraszamy!