Zapraszamy na IV Targi FOOD-to-GO w Gdańsku

baner_FTG_468x80 (2)Firma easyFairs® Poland zaprasza na IV Targi Wyposażenia i Produktów Gastronomicznych FOOD-to-GO. Wydarzenie odbędzie się 5-6 lutego w Gdańsku (hala Amber EXPO, ul. Żaglowa 11). Warto podkreślić, iż jest to największe wydarzenie gastronomiczne na Pomorzu w roku 2014. Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej jest patronem imprezy.
Targi FOOD-to-GO  z roku na rok gromadzą coraz większą liczbę wystawców i odwiedzających zainteresowanych branżą gastronomiczną. Są to pierwsze targi gastronomiczne w Polsce, na których poruszony został temat nietolerancji glutenu. Podkreśla to fakt, iż organizatorzy bacznie obserwują co dzieje się w środowisku i starają się poruszać aktualne tematy.
Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej już po raz drugi objęło wydarzenie patronatem merytorycznym. W ramach III edycji targów przedstawiciele Stowarzyszenia przedstawili gościom targowym prezentację dotyczącą programu MENU BEZ GLUTENU. Wystąpienie spotkało się z dużym zainteresowaniem słuchaczy, którzy mogli podzielić  się swoimi spostrzeżeniami i doświadczeniami związanymi z chorobą. Również w tym roku przedstawiciele Stowarzyszenia poprowadzą prezentację, na którą zapraszamy pierwszego dnia targów (5 lutego, godz. 11:30 – 12:00).
Gośćmi specjalnymi tegorocznej edycji będą zaprzyjaźnieni ze Stowarzyszeniem Jola Słoma i Mirek Trymbulak – autorzy programu kulinarnego Atelier Smaku na antenie Kuchni+. Duet nie tylko zaprezentuje kuchnię bezglutenową i wegańską w ramach seminariów learnShops™ (5 lutego, godz. 12:00 – 13:00), ale również odpowie na wszelkie pytania na stoisku targowym, które będzie można odwiedzić w ciągu dwóch dni targów.

W związku z dużym zainteresowaniem tematem diety bezglutenowej, organizatorzy postanowili poszerzyć ofertę targów o strefę PRODUKTÓW BEZGLUTENOWYCH. „Pomysł przygotowania strefy PRODUKTÓW BEZGLUTENOWYCH zrodził się w konsekwencji wciąż rosnącej liczby osób cierpiących na choroby wymagające stosowania diety bezglutenowej”– mówi Anna Przyborowska, Specjalista ds. Organizacji Targów. Obecność na targach zapowiedzieli wiodący producenci oraz dystrybutorzy produktów ze znakiem przekreślonego kłosa. Już dziś zapraszamy na stoisko Zakładu Piekarniczo-Cukierniczego „Glutenex” (patrona strefy PRODUKTÓW BEZGLUTENOWYCH) oraz na stoisko Grupy Handlowej „Staropolskie Wędliny” Sp. z o.o., której kiełbasa śląska uznana została za Najlepszy Produkt Targów Gluten Free EXPO II organizowanych przez nasze Stowarzyszenie. Firma „Staropolskie Wędliny” opowie dodatkowo o swoich produktach w ramach prezentacji learnShops™ (5 lutego, godz. 11:00 – 11:30).

Zachęcamy do rejestracji ON-LINE na stronie www.easyfairs.com.pl , która umożliwia bezpłatny wstęp na targi. Szczegóły na temat targów znajdą Państwo na stronie organizatora oraz profilu Facebook.

Organizator:
easyFairs Poland Sp. z o.o.
Tel. 12 651 95 20
Fax 12 651 95 22
poland@easyfairs.com
www.easyfairs.com/pl

Kontakt:
Katarzyna Gościańska
Specjalista ds. Marketingu
Tel: +48 12 651 95 22, +48 510 134 219
katarzyna.goscianska@easyfairs.com

Miejsce targów:
AMBER EXPO
ul. Żaglowa 11
80-560 Gdańsk

Godziny otwarcia targów:
Środa, 5 lutego 2014, 10.00 – 16:30
Czwartek, 6 lutego 2014, 10.00 – 15:30