Aktualności
„Zdrowe dzieciaki” w MENU BEZ GLUTENU
Do Programu MENU BEZ GLUTENU dołączył catering Zdrowe dzieciaki, który dostarcza posiłki do żłobków, przedszkoli i szkół na terenie Warszawy. W ofercie znajdują się obiady (zupy i drugie dania), podwieczorki, opcjonalnie śniadania. Catering realizuje różne diety, w tym bezglutenową. Catering nie dostarcza pojedynczych posiłków do placówki.
Informacja od właścicielki, pani Jowity Kostro-Tarasiuk:
Prawidłowe żywienie naszych dzieci od najwcześniejszych lat to inwestycja w ich zdrowie i rozwój.
To Rodzice wpływają na postawy żywieniowe poprzez bezpośrednie dostarczanie odpowiednich produktów oraz dawanie przykładu dziecku dbając o swoją dietę. Niezmiernie ważne jest wprowadzanie odpowiednich zachowań żywieniowych zarówno w domu, jak i w przedszkolu czy szkole. A Co twoje dziecko jada w przedszkolu lub szkole? Czy posiłki są zgodne z najnowszymi zasadami zdrowego odżywiania i zasadami obowiązującymi w domu?
„Zdrowe dzieciaki” – to projekt skierowany do placówek edukacyjnych i rodziców przywiązujących wagę do zdrowego żywienia. Jesteśmy partnerem programu „zdrowy przedszkolak” i kierujemy się najnowszymi zasadami odżywiania opracowanymi przez żywieniowców i dietetyków. Posiłki dla dzieci przyrządzamy z naturalnych produktów, żywności nieprzetworzonej i częściowo ekologicznej, bez konserwantów, alergenów, tłuszczy trans, białego cukru i glutaminianu sodu. Zgodnie z piramidą żywienia, ale też zgodnie z naturą – wybieramy sezonowe owoce i warzywa, kasze, rośliny strączkowe, pełnoziarniste mąki, ekologiczne jaja i drób, wysokiej jakości mięso i nabiał, naturalne słody, najlepsze oliwy. Sami pieczemy ciasta, bułeczki czy desery. Realizujemy wszelkie diety: wegetariańska, bezglutenową, bezmleczną, bezpomidorową i eliminacyjne wedle potrzeb. Współpracujące placówki wspieramy poprzez wykłady, warsztaty i konsultacje z zakresu żywienia i dietetyki.