Groole z Warszawy i Pod Baranem z Krakowa są w MENU już 10 lat!

Warszawskie bistro Groole i restauracja Pod Baranem z Krakowa to pionierzy programu MENU BEZ GLUTENU, którzy uwierzyli w naszą ideę bezglutenowej gastronomii. Od 10 lat ich bezglutenowe menu cieszy podniebienia smakoszy na diecie.

Agata Dubas i Marcin z Grooli są dumni, że ich kuchnia łączy ludzi. Osoby na diecie mogą poczuć się u nich na równi z innymi gośćmi, cieszyć się wspólnie spożywanym posiłkiem z rodziną czy przyjaciółmi.

Jan i Krystyna Baranowie z uśmiechem zaś wspominają dziecko, które pierwszy raz w ich restauracji mogło zjeść wymarzone bezglutenowe pierogi. Jego radość mocno zapadła im w serca.

Właściciele obu miejsc podkreślają, że wciąż pewnym wyzwaniem jest pozyskiwanie bezpiecznych składników do potraw, ale sobie z tym radzą. Wynagrodzeniem jest wdzięczność i powroty gości.

***

Z okazji 10-lecia MENU BEZ GLUTENU życzymy obu lokalom wytrwałości w rozwoju bezglutenowej kuchni. By uhonorować ich wysiłki przygotowaliśmy specjalne dyplomy, które już trafiły do adresatów.

Groole z Warszawy i Pod Baranem z Krakowa są w MENU już 10 lat!