Wycofanie batonów proteinowych ze względu na gluten

Główny Inspektorat Sanitarny poinformował o wycofaniu prowadzonym przez firmę BioTechUSA Kft. w związku ze stwierdzeniem obecności glutenu (>20 mg/kg) w określonych partiach bezglutenowych batonów proteinowych marki BioTechUSA.

Treść komunikatu GIS

Szczegóły dotyczące wycofywanych produktów:

Producent/dystrybutor: BioTechUSA Kft.

Lista wycofywanych produktów:

  • Protein Bar 70 g pisztácia, numer partii: 1284729, data minimalnej trwałości: 10.01.2026
  • Protein Bar 70 g banana, numer partii: 1281206, data minimalnej trwałości: 10.01.2026
  • Choco Pro 50 g double chocolate, numer partii: 1287587, data minimalnej trwałości: 27.01.2026
  • Protein Dessert Bar 50 g Crunchy Caramel, numer partii: 1287588, data minimalnej trwałości: 27.01.2026
  • Protein Dessert Bar 50 g Black Biscuit, numer partii: 1287589, data minimalnej trwałości: 23.01.2026
  • Choco Pro 50 g double chocolate, numer partii: 1289075, data minimalnej trwałości: 28.02.2026
  • Protein Dessert Bar 50 g Coconut Dream, numer partii: 1287583, data minimalnej trwałości: 21.02.2026
  • Choco Pro 50 g salted caramel, numer partii: 1281203, data minimalnej trwałości: 21.02.2026
  • Protein Bar 70 g double chocolate, numer partii: 1287586, data minimalnej trwałości: 23.01.2026
  • Protein Dessert Bar 50 g Triple Chocolate, numer partii: 1286616, data minimalnej trwałości: 28.02.2026
  • Protein Bar 70g salted caramel, numer partii: 1289078, data minimalnej trwałości: 12.03.2026
  • Protein Bar 70g banana, numer partii: 1289079, data minimalnej trwałości: 12.03.2026
  • Protein Bar 70g coconut-vanilla 16/box, numer partii: 1290265, data minimalnej trwałości: 05.03.2026

Wszystkie osoby na diecie bezglutenowej, które kupiły w ostatnim czasie wymienione wyżej batony, prosimy, by przed spożyciem sprawdziły numer partii produktu.

Wycofanie batonów proteinowych ze względu na gluten