Konferencja z okazji IX MDC – 17 maja 2014 w Warszawie

mdcZ okazji IX Międzynarodowego Dnia Celiakii  serdecznie zapraszamy członków Stowarzyszenia do wzięcia udziału w konferencji naukowo-szkoleniowej pt: „Celiakia i dieta bezglutenowa w praktyce”. Konferencja odbędzie się w sobotę 17 maja 2014 roku w Centrum Konferencyjnym przy Instytucie Bioinżynierii i Biocybernetyki PAN, ul. Ks. Trojdena 4 w Warszawie. Po konferencji odbędzie się Walne Zgromadzenie Członków Stowarzyszenia.

Na uczestników czekają liczne atrakcje – wykłady, bogata oferta bezglutenowych produktów, w tym nowości, pokaz kulinarny firmy Schär, oferta bezglutenowego wypoczynku, degustacje (w tym warszawskich cukierni bezglutenowych Nenette i Margita) itd. Podczas przerwy wszyscy uczestnicy otrzymają bezglutenowy poczęstunek. Będzie można również porozmawiać z naszymi specjalistami.

Konferencja jest bezpłatna, wymagana jest rejestracja (informacja poniżej).

Program:

  • 8.30 – 10.00     rejestracja
  • 10.00 – 10.15    rozpoczęcie konferencji
  • 10.15 – 11.00 „Jak się odnaleźć w świecie pełnym glutenu – porady praktyczne” Grażyna Konińska, Paulina Sabak,  Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
  • 11.00 – 11.30  przerwa kawowa
  • 11.30 – 12.00 „Celiakia pod kontrolą – opieka medyczna w kolejnych latach” dr n. med. Anna Rybak, Centrum Zdrowia Dziecka
  • 12.00 – 12.50 „Dieta bezglutenowa – porady i zalecenia dietetyczne” dr inż. Joanna Rachtan – Janicka,  Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW
  • 12.50 – 13.10 „Ocena sensoryczna wybranych chlebów i makaronów bezglutenowych” inż. Marta Karolonek, inż. Anna  Wedlechowicz, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW
  • 13.10 – 14.40 przerwa obiadowa – poczęstunek przygotowany przez głównego partnera konferencji – firmę Schär
  • 14.40 – 17.00 – Walne Zgromadzenie Członków Stowarzyszenia (jeśli zabraknie quorum, drugi termin Walnego ustalamy na godz.15.00). Na walne zapraszamy wszystkich członków Stowarzyszenia, także tych, którzy nie chcą brać udziału w konferencji.

W przerwach między wykładami oraz podczas przerwy obiadowej uczestnicy konferencji będą mogli zapoznać się z ofertą producentów żywności bezglutenowej z licencjonowanym symbolem przekreślonego kłosa, porozmawiać o diagnostyce celiakii, zaopatrzyć się w nowe publikacje związane z dietą bezglutenową.

Zapisy na konferencję:
Ze względu na ograniczoną ilość miejsc oraz fakt, że po konferencji przewidziane jest nasze Walne Zgromadzenie,  zapraszamy wyłącznie członków Stowarzyszenia.

Brak miejsc na konferencję.