Aktualności
KONKURS – Wybierz Najsmaczniejsze Pieczywo Bezglutenowe 2020!
Smaczne pieczywo bezglutenowe jest jednym z najbardziej pożądanych produktów przez osoby na diecie bezglutenowej.
Osoby przechodzące na dietę często skarżą się na specyficzny smak (i inne cechy) bezglutenowego chleba czy bułek. Dlatego postanowiliśmy sprawdzić po raz kolejny, które pieczywo zdaniem polskich bezglutenowców jest najsmaczniejsze. W naszym konkursie biorą udział wyłącznie produkty ze znakiem Przekreślonego Kłosa. Zaproszenie do wzięcia w nim udziału wysłaliśmy do wszystkich licencjonowanych producentów pieczywa. W konkursie postanowiło wziąć udział dziewięciu z nich, wszyscy zgłosili wybrane przez siebie produkty.
Pokażmy producentom jakie pieczywo najbardziej nam odpowiada. Niech wyniki konkursu będą dla nich wskazówką, w którą stronę powinni zmierzać tworząc nowe receptury.
Wybieramy w czterech kategoriach: „Pieczywo tradycyjne – chleb świeży”, „Pieczywo tradycyjne – chleb o przedłużonej trwałości”, „Pieczywo tradycyjne – bułki” oraz „Pieczywo chrupkie”. Można oddać jeden, dwa lub trzy głosy w każdej kategorii. W sumie można więc zagłosować na maksymalnie 12 produktów. Uwaga – osoba głosująca może wypełnić formularz tylko jeden raz.
Konkurs trwa przez miesiąc, od 2 marca do 2 kwietnia 2020 r.
Uwaga – uroczyste rozwiązanie konkursu oraz przyznanie nagród producentom miało się odbyć podczas Gluten Free EXPO V w maju w Krakowie, jednak w związku z zagrożeniem rozprzestrzeniania się koronawirusa impreza musiała zostać odwołana.
Dlatego ogłoszenie wyników konkursu nastąpi na stronie Stowarzyszenia www.celiakia.pl w maju 2020r.
Regulamin konkursu dostępny jest tutaj.
Etap głosowania został zakończony.