Nowy numer „Bez glutenu” wyjątkowo dla wszystkich!

W związku z trudną sytuacją w kraju postanowiliśmy podzielić się najnowszym wydaniem „Bez glutenu” ze wszystkimi osobami zainteresowanymi tematyką celiakii i diety bezglutenowej i udostępnić je online. Mamy nadzieję, że sprawimy tym przyjemność nie tylko członkom Stowarzyszenia. Piszemy w nim m.in. o nowych wytycznych ESPGHAN dotyczących diagnostyki celiakii u dzieci.

Ale nie tylko – prof. Bożena Cukrowska przybliża nam temat mikrobioty jelitowej w celiakii, Agnieszka Kopczyńska namawia do zmiany stylu żywienia na bardziej „roślinny”, piszemy o nowościach ze znakiem Przekreślonego Kłosa, opowiadamy o naszych podróżach i pasjach, także do pomagania innym.

Jest to pierwsza część naszego magazynu, drugą opublikujemy w maju. Serdecznie zapraszamy do lektury i dzielenia się wrażeniami! „Bez glutenu” 11 (pdf)

Druga część 11 numeru magazynu jest już dostępna! 

Przypominamy, że magazyn stanowi własność intelektualną Stowarzyszenia i dalsze udostępnianie jego fragmentów lub całości bez zgody redakcji jest niezgodne z prawem.

Spis treści:

Nowy numer „Bez glutenu” wyjątkowo dla wszystkich!