MENU BEZ GLUTENU w Słonym Magdy Gessler – warsztaty dla dziennikarzy

Z okazji przystąpienia Słonego do MENU BEZ GLUTENU w lokalu odbyły się warsztaty z udziałem zaproszonych dziennikarzy, w tym pani Marty Kielczyk, a także przedstawicielek naszego Stowarzyszenia. Rozmawialiśmy o celiakii, diecie bezglutenowej i problemach osób na co dzień się z nią borykających, także o stołowaniu się poza domem. Mamy nadzieję, że spotkanie zaowocuje wieloma ciekawymi artykułami na ten temat w znanych i popularnych czasopismach.

 

Słony to jeden z ostatnio otwartych lokali Magdy Gessler, znajdujący się w centrum Warszawy, przy ul. Pięknej 11. Ten stylizowany na przedwojenny lokal  ma charakter stand-upu czyli baru „na stojąco”. Specjalnością Słonego są sznytki, małe kanapeczki z różnorodnymi pastami i dodatkami, dla bezglutenowców dostępne na kromce pysznego bezglutenowego ciemnego pieczywa. W menu znajdują się także inne dania, w tym ciepłe, a co nas szczególnie cieszy w większości są one naturalnie bezglutenowe. Przed złożeniem zamówienia należy jednak zawsze poinformować obsługę, że prosimy o dania bądź sznytki w wersji bezglutenowej.

 

Poniżej zdjęcia z warsztatów.