Aktualności
Owoce morza bez glutenu
Paluszki rybne, panierowane krążki kalmarów oraz surimi z dodatkiem krewetek – wszystkie te produkty możemy kupić w wersji bezglutenowej. Firma Pescanova Polska wprowadziła na nasz rynek linię produktów z Hiszpanii z międzynarodowym licencjonowanym symbolem Przekreślonego Kłosa. Produkty są dostępne w sklepach Carrefour, a już niedługo będą także w sieci Auchan.
- Paluszki rybne bezglutenowe (300g, nr licencji: ES-112-010) – kawałki filetów z morszczuka (55%), w panierce otrzymanej z połączenia mąki kukurydzianej i ryżowej. Paluszki najlepiej przygotować w piekarniku (bez dodatku tłuszczu!) lub tradycyjnie na patelni.
- Morski kaprys bez glutenu (400g, nr licencji: ES-112-009) – krążki z kalmarów pokryte aromatyczną bezglutenową panierką. Szybka i prosta w przygotowaniu przekąska, którą można upiec w piekarniku (bez dodatku tłuszczu) lub usmażyć na patelni.
- Surimi bezglutenowe z krewetkami (200g) – surimi w nowej formie na bazie mięsa ryb dorszowatych, mąki kukurydzianej oraz skrobi (bez zawartości glutenu), z dodatkiem krewetek. Bardzo smaczne danie zarówno na ciepło, jak i jako zimna przekąska lub dodatek do sałatek. Wkrótce na rynku pojawią się etykiety z numerem licencji (wymiana opakowań).
Firma Pescanova Polska jest częścią Grupo Nueva Pescanova, hiszpańskiego lidera w produkcji żywności pochodzenia morskiego. Po więcej informacji zapraszamy na stronę www.pescanova.pl oraz na www.facebook.com/pescanova.owoce.morza