Słodycze i przetwory owocowe z międzynarodową licencją na przekreślony kłos

Kolejna dobra informacja dla najmłodszych. Firma „Eurohansa” – polski producent działający na rynku od ponad dwudziestu pięciu lat – wprowadziła do swojej oferty serię produktów bezglutenowych i certyfikowanych „Tercetto”

Produkty objęte licencją:
Przetwory owocowe:
  • Czarna porzeczka z nutą aloesu
  • Malina z nutą lipy
  • Morela z nutą zielonej herbaty
  • Wiśnia z nutą wanilii
  • Truskawka z nutą rabarbaru
  • Ogrodowa nuta
  • Czekoladowo – Wiśniowa nuta
  • Jabłkowo – Gruszkowe nuty
  • Jagoda z nutą bratka

Wyroby charakteryzują się ciekawą kompozycją smakową wynikającą z połączenia owoców z naturalnymi dodatkami: wyciągami z lipy, bratka, zielonej herbaty i aloesu. Nadają się doskonale nie tylko do pieczywa, ale także  do deserów oraz komponowania jogurtów smakowych.

Chrzany:

  • Chrzan z miodem
  • Chrzan z czarną porzeczką

Swój szczególny, niespotykany słodko – ostry smak zawdzięczają dodanym owocom oraz miodowi, które łagodzą intensywność olejków eterycznych chrzanu. Są doskonałym dodatkiem do mięs, ryb i twarogu.

Bakalie w czekoladzie:

  • Orzeszki arachidowe w czekoladzie
  • Żurawina w mlecznej czekoladzie
  • Rodzynki w czekoladzie
  • Wiśnie w czekoladzie
  • Orzechy laskowe w mlecznej czekoladzie
  • Migdały w cynamonie
  • Kamyki arachidowe
  • Migdały (Mix 3 czekolad)

Wyselekcjonowane, wysokiej jakości  bakalie pochodzą wyłącznie od sprawdzonych, kwalifikowanych dostawców. Orzechy i migdały są delikatnie uprażone, a owoce suszone i kandyzowane słodko – kwaśne. Zwolennicy czekolady znajdą ją zarówno w mlecznej, białej, jak i naturalnej odsłonie. Bakalie w czekoladzie to najlepsza alternatywa dla klasycznych słodyczy.

Wszystkich produktów objętych licencją można było spróbować podczas organizowanego przez nas Gluten Free EXPO 8 czerwca w Warszawie. Wyroby z serii „Tercetto” można kupić w sklepie internetowym: www.balviten.com oraz www.bezgluten.pl wkrótce także w innych sklepach, o czym będziemy informować.