Aktualności
Bez glutenu, pszenicy i nabiału. Kuchnia domowa – książka z przepisami!
Stowarzyszenie objęło patronatem wznowienie książki pt. Bez glutenu, pszenicy i nabiału, opublikowanej przez Wydawnictwo RM. Książka Antoinette Savill zawiera 100 przepisów na dania z różnych stron świata.
Kiedy trzeba przejść na dietę bezglutenową i bezmleczną, przygotowywanie posiłków staje się nie lada wyzwaniem. Szczególnie jeśli gotujesz tradycyjne posiłki dla całej rodziny i dodatkowo musisz przyrządzać niewielkie porcje jedzenia bez glutenu i nabiału dla jednej osoby. Pomyśl – znacznie łatwiej jest gotować to, co będzie smakowało wszystkim i jednocześnie będzie bezpieczne dla osoby „bez”! Nie martw się, jeśli nie masz wprawy ani bogatego repertuaru dań. W tej książce znajdziesz pomysłowe i nowoczesne przepisy na najróżniejsze potrawy z kuchni całego świata. Z łatwością urozmaicisz nimi swój codzienny jadłospis. Książka zwiera też wiele praktycznych porad dotyczących przygotowywania bezpiecznych posiłków oraz trików pomagających w gotowaniu czy pieczeniu.
Może w letni dzień masz ochotę na zieloną minestrę? A w zimowy wieczór postawisz na stole parujący półmisek zapiekanki makaronowej z aromatycznym sosem serowym? To nieprawda, że alergicy nie mogą jeść deserów! Wypróbuj receptury na lukrowane babeczki, brownie bez mąki czy profiterolki z nadzieniem lodowym i polewą czekoladową oraz wiele innych pysznych słodkości.