Aktualności
MENU BEZ GLUTENU ma już 10 lat!
Restauracje, bary, piekarnie, cukiernie, pensjonaty, hotele, bistra. Prawie 140 miejsc w całej Polsce uczestniczy w naszym programie MENU BEZ GLUTENU, który w tym roku kończy 10 lat!
„Bezglutenowa pizza, makarony, lody w bezglutenowym wafelku – we Włoszech jest tyle miejsc ‘senza glutine’. Dlaczego nie w Polsce?”. To pytanie zadaliśmy sobie ponad 10 lat temu. Odpowiedzią jest nasz projekt MENU BEZ GLUTENU. Jego uczestnicy – lokale gastronomiczne – mają w swoim menu potrawy bezglutenowe, ich kuchnie zostały przystosowane do przygotowywania bezglutenowych dań, a wszyscy właściciele i pracownicy przechodzą odpowiednie szkolenia. My zaś Mamy Gdzie Bywać.
Zachęcamy Was do wspólnego świętowania pomiędzy 21 a 25 czerwca: odwiedzenia jednego z lokali MBG, do którego macie najbliżej, udostępniania treści z naszej strony i profili na Instagramie oraz Facebooku, do dzielenia się doświadczeniami w swoim najbliższym otoczeniu. Niech informacje o programie niosą się w świat!
Posty i informacje na ten temat znajdziecie na naszej stronie oraz w naszych mediach społecznościowych. Do współpracy zaprosiliśmy również obiekty uczestniczące w MENU BEZ GLUTENU.
Podczas najbliższego tygodnia:
- Zachęcamy Członków Stowarzyszenia do udziału w webinarze 22.06.2021 r. „Diagnoza – i co dalej?” , podczas którego m.in. opowiemy o tym, jak radzić sobie z jedzeniem poza domem będąc na diecie bezglutenowej
- Przedstawimy restauracje najdłużej uczestniczące w programie, czyli od 10 lat!
- Zaprezentujemy ciekawostki i zaskakujące rzeczy, jakich dowiedzieliśmy w trakcie szkoleń i audytów w lokalach gastronomicznych.