Pieczywo bezglutenowe z licencją – Soplicowo

ZNAK-AOECSMiło nam poinformować, że licencję na używanie znaku Przekreślonego Kłosa otrzymała Soplicowo Pracownia Bezglutenowa. Jest to nowy projekt znanej na otwockim i bulki2warszawskim rynku tradycyjnej Piekarni Soplicowo. Wyroby bezglutenowe są wytwarzane w odrębnym zakładzie, specjalnie przystosowanym do produkcji bezglutenowe. Wyroby Soplicowa są badane na zawartość glutenu, a zakład przez nas audytowany, co jest warunkiem otrzymania licencji. Chleby i bułki Soplicowa są wypiekane bez skrobi pszennej bezglutenowej, z naturalnie bezglutenowych surowców (mąka ryżowa, kukurydziana, ziemniaczana, gryczana, z tapioki, siemię lniane itd.). O składach poszczególnych produktów można poczytać tutaj. Do wyboru mamy: bułki śniadaniowe, ziarniste, hamburgerowe, chleb jasny, ciemny i ziemniaczany.

bulki1 chleb2 chleb1 chleb3

Mamy nadzieję, że producent będzie stopniowo zwiększać asortyment i dostępność bezglutenowych wypieków. Na razie kupić je można w następujących punktach:

Sklepy firmowe Piekarni Soplicowo:
1. Otwock, ul. Andriollego 18
2. Otwock, ul. Sportowa 4 paw. 13 (bazarek)
3. Warszawa – Solec, ul. Ludna 3 lok. 3
3. Warszawa – Wola, ul. Sowińskiego 53 lok U4

Inne sklepy:
Warszawa
1. Delikatesy Central (w podziemiach przy Dworcu Centralnym)
2. Delikatesy Lomo ul. Jeziorańskiego 9 lok. 4

Otwock
1. Delikatesy Adria ul. Karczewska 23