Webinar zamiast serialu? Zapraszamy do oglądania!

Czas wakacji to okazja do odpoczynku i zwolnienia tempa. A może warto pogłębić swoją wiedzę na tematy związane z celiakią, życiem na diecie bezglutenowej w praktyce i nie tylko? Otwieramy bezpłatny dostęp aż do 7 nagrań z wykładów i spotkań z ekspertami organizowanych przez Stowarzyszenie. Tym razem to bonus tylko dla naszych członków 🙂

Jeśli chcesz przypomnieć sobie treść wykładu lub nie mogłaś/łeś obejrzeć któregoś z nich – zapraszamy! Linki do nagrań wymienionych niżej webinarów udostępniamy do końca sierpnia. Wyślemy je newsletterem 2 sierpnia wszystkim naszym członkom, którzy nie mają zaległości w składkach członkowskich. Chcesz obejrzeć, ale zastanawiasz się, czy masz opłacone składki? Możesz o to zapytać a uregulować je tutaj. Przypominamy, że składka w naszym Stowarzyszeniu to 40 zł na rok. A może chcesz się zapisać i otrzymać nie tylko dostęp do wiedzy zgromadzonej w webinarach z ekspertami, ale także do naszych publikacji i materiałów edukacyjnych? Zobacz, dlaczego super być członkiem naszego Stowarzyszenia 🙂

Webinary, które udostępniamy

  • Dieta i ja wychodzimy z domu. – Jak sobie poradzić poza domem, np. podczas wyjazdów, jedzenia na mieście, w szkole itd? Porady praktyczne.
  • Dieta bezglutenowa – od czego zacząć? – Produkty dozwolone i zabronione, najczęściej popełniane błędy oraz inne kwestie, które pomagają odnaleźć się osobom początkującym w bezglutenowym świecie.
  • Babciu, Dziadku jestem na diecie bezglutenowej. – Dla babć oraz dziadków (i nie tylko!), którzy chcieliby sprostać potrzebom dietetycznym swoich wnucząt z celiakią, ale często mają obawy, czy nie popełnią błędów.
  • Słodkie życie celiaka. – Czyli o węglowodanach, cukrach i substancjach słodzących oraz błonniku pokarmowym w wybranych produktach bezglutenowych.
  • Wypaleni dietą. – U każdego w pewnym momencie może pojawić się poważne zmęczenie dietą bezglutenową. Jakie są jego objawy i jak sobie wtedy radzić? Wykład psychologa.
  • Z czym je się E? Dodatki w żywności bezglutenowej i ich wpływ na jelita. – Niektóre z dodatków do żywności, takie jak substancje konserwujące czy enzymy wpływają na przepuszczalność bariery jelitowej i mikrobiotę. Czy powinniśmy się ich bać?
  • Insulinooporność i celiakia. – Czym jest i jak się leczy insulinooporność oraz jakie bezglutenowe produkty wybierać, żeby zmniejszyć lub zapobiec jej rozwojowi, gdy mamy celiakię.

Na koniec niespodzianka 🙂

Te dwa webinary otwarte są dla wszystkich:

Jeśli Stowarzyszenie pomogło Tobie – wiedzą, materiałami, poradą dietetyczki, może Ty rozważysz wsparcie Stowarzyszenia? Nawet jeśli nie chcesz być naszym członkiem, możesz wpłacić dowolną darowiznę na cele statutowe Stowarzyszenia. To co robimy, jest dla dobra całej bezglutenowej społeczności. Dziękujemy!

Webinar zamiast serialu? Zapraszamy do oglądania!