Groole – reaktywacja

W lipcu zeszłego roku do MENU BEZ GLUTENU dołączyły warszawskie Groole, miejsce słynące z pysznych pieczonych ziemniaków. Groole z racji zmiany lokalizacji miały przerwę w swojej działalności, jednak w kwietniu osiadły na stałe w nowym miejscu, przy ul. Śniadeckich 8 (blisko metra Politechnika w Warszawie). Specjalnością lokalu są pieczone ziemniaki z dodatkiem rozpływającego się masła i sera żółtego.

Ziemniaki pochodzą ze specjalnie wyselekcjonowanych odmian, charakteryzujących się wyjątkowym smakiem. Nadzienia i sosy do ziemniaków są przygotowywane na miejscu, bez żadnych sztucznych dodatków i barwników. Nadzienia i sosy bezglutenowe są odpowiednio oznaczone w menu. Osoby bezglutenowe znajdą tu dla siebie między innymi nadzienia ze śledzika w jogurcie bałkańskim, bryndzą ze szczypiorkiem, tuńczykiem z kukurydzą czy łososiem z kleksem śmietany. Zachęcamy do odwiedzenia tego wyjątkowego miejsca, sprawdziliśmy – Groole są naprawdę wyśmienite i nienadwyrężają przy tym kieszeni!