Spis nadchodzących wydarzeń

styczeń 2025

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relacja z bezglutenowych warsztatów w Katowicach

25 maja odbyły się kolejne warsztaty bezglutenowego pieczenia i gotowania w Śląskiej Wyższej Szkole Medycznej w Katowicach. Uczestnicy wspólnie przygotowali kruche babeczki z lemon curdem […]

„Wolni od glutenu” dr Alessio Fasano już na rynku

Od dziś do nabycia książka „Wolni od glutenu” (’Gluten Freedom’) dr Alessio Fasano, światowej sławy specjalisty w dziedzinie zaburzeń związanych ze spożywaniem glutenu. Autor przedstawia […]

O celiakii i glutenie we Wprost

Zapraszamy do zapoznania się z kolejnym dodatkiem specjalnym tygodnika Wprost na temat celiakii i glutenu, który ukazuje się pod patronatem merytorycznym naszego Stowarzyszenia. Numer jest […]

Fruppy, kisiele i budynie z licencją

Z radością zawiadamiamy, że do grona firm licencjonowanych dołączyła firma CELIKO S.A. To bardzo zasłużony producent żywności bezglutenowej. Od ponad 30 lat przygotowuje suche koncentraty […]

Magia Karmelu z Kielc w MENU BEZ GLUTENU

Manufaktura Słodyczy mieści się w Aptece Wyobraźni będącej częścią Muzeum Zabawek i Zabawy w Kielcach. „W naszej manufakturze każdy może się przekonać, jak w magiczny […]

Piknik rodzinny w Jaworznie 05.06.2016

Oddział Śląski Stowarzyszenia zaprasza 5 czerwca w niedzielę o godzinie 15.00 na Piknik rodzinny z okazji Dnia Dziecka do Geosfery w Jaworznie. Geosfera to centrum […]

Lekcja z przyszłymi kucharzami w Lesznie

Podczas kilkugodzinnych zajęć uczniowie technikum żywienia Zespołu Szkół Rolniczo – Budowlanych w Lesznie poznali dietę bezglutenową w teorii i praktyce. Pod okiem instruktora przygotowali bezglutenowe […]