Aktualności
Spis nadchodzących wydarzeń
styczeń 2025
Relacja ze spotkania w Radomiu
„Radomski Oddział Stowarzyszenia jest już po spotkaniu z dietetykiem, na którym p. Dorota Czpak przedstawiła wykład pod hasłem: „Dieta bezglutenowa – kiedy, jak i dlaczego”?. […]
Relacja z warsztatów w Kielcach
„23 kwietnia odbyły się warsztaty kulinarne, których tematem przewodnim była kuchnia włoska. Wspólnie przygotowaliśmy pizze, chleby, ciasto jabłkowe oraz tiramisu, które okazało się najsmaczniejszym wypiekiem […]
O celiakii i diecie bezglutenowej w Polsacie
8 maja 2016 program „Wystarczy chcieć” telewizji Polsat News poświęcony był celiakii i diecie bezglutenowej. Gośćmi programu Moniki Zalewskiej byli dr n. med. Piotr Dziechciarz […]
Nowości na rynku od firmy Drobimex w sam raz na sezon grillowy
Mając na uwadze rozpoczęty już sezon grillowy, firma Drobimex przygotowała specjalnie dla nas ofertę grillową. Wśród nowości znajdziemy Kiełbaski Grillowe CURRY PL-021-026 oraz Kiełbaski Grillowe […]
Sezon grillowy z Roleskim czas zacząć
Firma Roleski już od 5 lat dostrzega potrzeby klientów będących na diecie bezglutenowej i sukcesywnie wzbogaca swoją ofertę o nowe sosy, marynaty czy smakowe musztardy. […]
Czekolady Chocokiss w ofercie czasowej Biedronki
Z przyjemnością informujemy, że bezglutenowe licencjonowane czekolady firmy Chocokiss będą dostępne w dniach od 12.05.2016 do 9.06.2016 w sklepach sieci Biedronka. Czekolada Chocokiss to idealna […]
Bezglutenowy nabiał od MILKPOL S.A. z Czarnocina
Firma Milkpol S.A. jest właścicielem marki Czarnocin i jednym z największych prywatnych producentów nabiału w Polsce. Działa na rynku od ponad 25 lat. Produkty tej […]
Już w maju bezglutenowe lody w sieci Lewiatan
W tym roku druga połowa maja będzie pachniała truskawkami, mango i marakują, a to wszystko za sprawą lodów Smooth Ice 90 ml firmy Anita ze […]
Ciekawa konferencja w Szczecinie – zapraszamy 4 czerwca 2016
Serdecznie zapraszamy na II Konferencję naukowo-szkoleniową pt.: „Dysbioza – diagnostyka i leczenie za pomocą żywienia i probiotyków”. Konferencja jest organizowana przez Zakład Biochemii i Żywienia […]
Produkty pseudobezglutenowe wycofane z obrotu dzięki interwencji Stowarzyszenia
W ostatniej turze badań na zawartość glutenu prowadzonych przez Stowarzyszenie zostało przebadanych aż 50 produktów spożywczych. Kolejny raz badania potwierdziły, że mąki naturalnie bezglutenowe (szczególnie […]