Aktualności
Spis nadchodzących wydarzeń
styczeń 2025
Przedszkole publiczne „Bajkowy Świat” z Sadów k/Poznania w MENU BEZ GLUTENU
PRZEDSZKOLE NIE NALEŻY JUŻ DO PROGRAMU MENU BEZ GLUTENU. Przedszkole Publiczne Bajkowy Świat z Sadów k/Tarnowa Podgórnego mieszczące się przy ul. Kobylnickiej 10c to miejsce […]
Relacja z wielkanocnych warsztatów w Gdańsku 19.03.2016r.
W Gdańsku tradycji wielkanocnej stało się zadość. Było pieczenie bab, mazurków, serniczków, no i oczywiście chleba. Szkoła Gastronomiczno – Hotelarska w Gdańsku 19 marca 2016r. […]
Spotkanie wraz z warsztatami w Lublinie 09.04.2016r.
Zapraszamy lubelskich celiaków i osoby na diecie bezglutenowej na kolejne spotkanie w Lublinie połączone z warsztatami kulinarnymi. Tym razem będziemy wspólnie piec chleb oraz przygotowywać […]
Produkty ze znakiem Przekreślonego Kłosa w Biedronce
Poniżej przedstawiamy komunikat, jaki otrzymaliśmy od firmy na temat dostępności produktów oznaczonych licencjonowanym znakiem Przekreślonego Kłosa: „Firma Jeronimo Martins Polska, właściciel sieci sklepów Biedronka, wychodząc […]
Po raz pierwszy ciemne bezglutenowe polskie piwo z licencją
W zeszłym roku na nasz rynek firma Kormoran wprowadziła bezglutenową wersję piwa Kormoran Jasny (BezGlutenNowe #1 PL-065-001). Nie trzeba było długo czekać na kolejne efekty […]
Targi Mother & Baby w Gdańsku 9-10 kwiecień 2016r
W dniach 9-10 kwietnia 2016r w Gdańsku w Hali Amber Expo odbędą się targi Mother & Baby. Organizatorzy przygotowali moc atrakcji, różnego rodzaju warsztaty tematyczne […]
Spotkanie dla nowo zdiagnozowanych w Krakowie – 02.04.2016r
Jeżeli niedawno dowiedziałaś/-eś się, że twój organizm nie toleruje glutenu, musisz stosować dietę bezglutenową i masz w związku z tym wiele pytań, to spotkanie jest […]
Relacja z wielkanocnych warsztatów w Szczecinie – 5.03.2016
5 marca 2016 r. odbyły się warsztaty kulinarne dla osób z niedługim stażem bezglutenowym (jedna z uczestniczek na diecie od kilku dni) w Szczecinie. Temat […]
Relacja ze świątecznego spotkania w Radomiu 19.02.2016r.
W radomskiej restauracji MammaLeo odbyło się kolejne spotkanie bezglutenowców z regionu radomskiego. Przedstawiamy relację organizatorki spotkania, Joasi Struzik: „Tym razem motywem przewodnim spotkania był mazurek […]
Relacja – mazurki, żelki i pizza na bezglutenowych warsztatach dla dzieci 12.03.2016r
Czas przedświąteczny to idealny moment, aby przyrządzić mazurka. Bo przecież z perspektywy dzieci i młodzieży idealny moment na przygotowanie pizzy, czy żelek jest zawsze. Przygotowanie […]