Aktualności
Spis nadchodzących wydarzeń
styczeń 2025
Catering dla żłobków, przedszkoli i szkół w MENU BEZ GLUTENU
Lokal nie istnieje lub nie należy do programu MENU BEZ GLUTENU. Betty Food z Warszawy jest firmą specjalizującą się w żywieniu zbiorowym dzieci i młodzieży. […]
Relacja z warsztatów w Lesznie
Ponad sześć godzin trwały warsztaty dla dzieci i dorosłych, zorganizowane w sobotę, 25 października przez leszczyński oddział Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie […]
Europejska Noc Naukowców za nami…
Zakończyła się Europejska Noc Naukowców Fusion Night w Olsztynie . Ponad 10 tysięcy uczestników popularno-naukowych warsztatów, wykładów, eksperymentów i pokazów to bilans, który potwierdza tezę, […]
V Konferencja w Białymstoku z cyklu: „Żyj szczęśliwie z celiakią”
Zespół Szkół Gastronomicznych w Białymstoku, Miejski Ośrodek Doradztwa Metodycznego w Białymstoku, Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej oraz Klinika Pediatrii, Gastrologii i […]
Warsztaty dla dzieci i dorosłych w Lesznie – 25 października 2014
Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej zaprasza na bezpłatne warsztaty kulinarne z firmą Schär: „Zdrowa kuchnia bez glutenu”. Odbędą się w sobotę, […]
Spotkanie w Rzeszowie 25 października 2014 r. – zapraszamy!
Zapraszamy wszystkich zainteresowanych na spotkanie, które odbędzie się 25 października 2014 roku w godzinach 9.40 – 13.00 w Rzeszowie, w sali konferencyjnej Szpitala Wojewódzkiego Nr […]
Napisali o nas w World Gastroenterology News
Dzięki naszej nieocenionej Joli Meller w tym roku w maju obchodziliśmy IX Międzynarodowy Dzień Celiakii również w Szczecinie. W ramach tego wydarzenia odbyła się konferencja, […]
Nowy produkt firmy Profi
Wielkopolska Wytwórnia Żywności PROFI rozszerzyła gamę asortymentową produktów bezglutenowych o Pasztet Dworski z gęsią. Pasztet jest oznaczony licencjonowanym znakiem przekreślonego kłosa i jest już dostępny […]
Dzień Celiakii w Katowicach – relacja
20 września 2014 po raz kolejny już obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Celiakii w Katowicach, w gościnnych progach Śląskiego Uniwersytetu Medycznego. Pomimo porannego oberwania chmury frekwencja przerosła […]
„Kuchnia polska bez pszenicy” – od dziś w księgarniach
W dniu dzisiejszym na półkach księgarni pojawiła się książka pt. „Kuchnia polska bez pszenicy” autorstwa Marty Szloser i Wandy Gąsiorowskiej. Można w niej znaleźć […]