Aktualności
Spis nadchodzących wydarzeń
kwiecień 2025
„Sezonowo bezglutenowo” z patronatem Stowarzyszenia
Magdalena i Stanisław Romek, autorzy popularnego bloga kulinarnego Kuchenne Wariacje, oddają w Państwa ręce swoje najcenniejsze przepisy na potrawy bezglutenowe, które z przyczyn zdrowotnych na […]
Wykład o celiakii – zapraszamy do Kielc
Zapraszamy serdecznie rodziców dzieci z celiakią na wykład: ,,Celiakia, przyczyny, diagnostyka, leczenie, choroby współistniejące”, prowadzony przez lek. med. Beatę Gładysiewicz, specjalistę chorób dziecięcych, gastroenterologa, kierownika […]
Zaproszenie na konferencję – Szczecin, 18.11.2017
Zapraszamy naszych członków oraz inne osoby zainteresowane pogłębianiem wiedzy na temat chorób zapalnych jelit na konferencję do Szczecina, która odbędzie się 18 listopada 2017 roku […]
Jesienne warsztaty w Zgorzelcu za nami
29 września 2017 roku w Zgorzelcu w Miejskim Klubie Seniora odbyły się powakacyjne warsztaty kulinarne, które były już naszym drugim spotkaniem w tym roku. Pod […]
Bezglutenowe batony FRUPP w nowej szacie i w 2 nowych smakach
Producent żywności bezglutenowej, firma Celiko, wprowadziła właśnie na rynek 2 nowe smaki bezglutenowego batonu liofilizowanego z owoców pod marką FRUPP: FRUPP Ananas z bakaliami (20g, […]
Stowarzyszenie w World Gastroenterology News
13 maja w Szczecinie odbyła się konferencja „Choroby zapalne jelit – wyzwania i nadzieje” zorganizowana z okazji Światowego Dnia Zdrowia Przewodu Pokarmowego (World Digestive Health Day) […]
Spotkanie integracyjne w Puławach
12 października, w kolejnym już spotkaniu osób na diecie bezglutenowej w Puławach, wzięły udział osoby nie tylko z miasta i okolic, ale także z Lublina, […]
100% bezglutenowa piekarnia z Krakowa z certyfikatem MENU BEZ GLUTENU
Bezglutenowa BEZ PIEKARNIA (znana z Poznania) otworzyła swoje podwoje w Krakowie i zaprasza serdecznie bezglutenowych gości do punktu przy ul. Dietla 36/1. Z radością ogłaszamy, […]
Konferencja „Celiakia i co dalej?” w Poznaniu
Serdecznie zapraszamy osoby z celiakią i na diecie bezglutenowej oraz osoby zainteresowane na Konferencję „Celiakia i co dalej?„, która odbędzie się 21 października 2017r. w […]
Paluszki rybne i pizza z licencją – nowe produkty
Do szerokiego grona producentów wyrobów ze znakiem Przekreślonego Kłosa dołączyła firma PHU KORA Sp. z o.o. z Suszu, producent bezglutenowych mrożonych panierowanych wyrobów rybnych oraz pizzy. […]