Aktualności
Spis nadchodzących wydarzeń
kwiecień 2025
Bezglutenowe spotkanie w Puławach
Zapraszamy serdecznie na spotkanie osób na diecie bezglutenowej w Domu Kultury AMIK w Puławach przy ul. Skłodowskiej w czwartek 12.10.2017r. godzinach 17.00-19.30. Zapraszamy wszystkie osoby […]
„Celiakia i co dalej?” – program konferencji w Poznaniu 21.10.2017
PROGRAM KONFERENCJI „CELIAKIA I CO DALEJ?” 21 października 2017, Poznań 09:00 – 10:00 Rejestracja uczestników 10:00 – 10:15 Powitanie uczestników – Bartosz Drozd, Poznański Oddział […]
Spotkanie dla nowo zdiagnozowanych w Warszawie
19 października 2017 roku (czwartek) w Warszawie przy placu Konstytucji 4 odbędzie się spotkanie dla osób od niedawna będących na diecie bezglutenowej. Opowiemy jak powinna […]
BEZGLUTEN ze znakiem Przekreślonego Kłosa
Do grona producentów wyrobów z licencjonowanym znakiem Przekreślonego Kłosa powróciła Wytwórnia Artykułów Bezglutenowych BEZGLUTEN s.c. Jako pierwsze ze znakiem w sprzedaży pojawią się nowe produkty […]
Lidl wycofuje pasty z tofu
Dzięki interwencji Stowarzyszenia Lidl Polska wycofuje ze sprzedaży dwie pasty z tofu. Osoby, które kupiły te pasty, proszone są o ich zwrot do dowolnego sklepu […]
Pierwsza bezglutenowa plackarnio-naleśnikarnia w Katowicach
Placek to pierwsza plackarnio-naleśnikarnia, która otrzymała certyfikat MENU BEZ GLUTENU. Lokal mieści się w Katowicach przy ul. Dworcowej 8. W lokalu można zjeść klasyczne placki […]
Prime Food – kiełbaski i parówki z Przekreślonym Kłosem
Do szerokiego grona producentów wyrobów ze znakiem Przekreślonego Kłosa dołączyła właśnie firma Prime Food sp. z o.o. z Przechlewa, producent wyrobów wędliniarskich dostępnych w całej […]
Konferencja w Poznaniu – 21 października 2017
Poznański Oddział Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej zaprasza wszystkie osoby zainteresowane tematyką celiakii i diety bezglutenowej na konferencję naukowo-szkoleniową pt: „Celiakia […]
Warsztaty w Wieliczce – relacja ze spotkania
Mimo deszczowej i ponurej aury 16 września spotkaliśmy się w licznym gronie w Kampusie Wielickim na warsztatach kulinarnych pod hasłem „Bezglutenowo z natury”. Podczas dwóch […]
Szczęśliwe dziecko z celiakią – artykuł psychologa
Zabiegani, zmęczeni codziennymi trudami stosowania diety bezglutenowej nie zastanawiamy się czasem, co czuje nasze dziecko, jak odbiera swoją chorobę. Jak postępować, aby dziecko na diecie […]