Aktualności
Nowy produkt firmy Profi
Wielkopolska Wytwórnia Żywności PROFI rozszerzyła gamę asortymentową produktów bezglutenowych o Pasztet Dworski z gęsią. Pasztet jest oznaczony licencjonowanym znakiem przekreślonego kłosa i jest już dostępny […]
Dzień Celiakii w Katowicach – relacja
20 września 2014 po raz kolejny już obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Celiakii w Katowicach, w gościnnych progach Śląskiego Uniwersytetu Medycznego. Pomimo porannego oberwania chmury frekwencja przerosła […]
„Kuchnia polska bez pszenicy” – od dziś w księgarniach
W dniu dzisiejszym na półkach księgarni pojawiła się książka pt. „Kuchnia polska bez pszenicy” autorstwa Marty Szloser i Wandy Gąsiorowskiej. Można w niej znaleźć […]
Warsztaty psychologiczne w Sosnowcu – 25 października 2014 r.
25 października 2014 r. w sobotę w godz. 10.00 – 13.00 w Sosnowcu, w Bawialni Kubuś przy ul. Sokolskiej 1, odbędą się warsztaty psychologiczne pt. […]
II Warszawski Tydzień Seniora – zapraszamy
Właśnie trwa II Warszawski Tydzień Seniora. W dniach od 29 września do 5 października Seniorzy mogą wziąć udział w warsztatach, zorganizowanych wycieczkach tematycznych oraz mogą […]
Byliśmy na POLAGRZE FOOD 2014
Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej zaznaczyło swoją obecność na POLAGRZE FOOD w Poznaniu. W niedzielę, 28 września, wspólnie z dziesiątkami gości […]
Restauracja Patio z Wrocławia w MENU BEZ GLUTENU
LOKAL NIE NALEŻY DO PROGRAMU MENU BEZ GLUTENU. Restauracja Patio we Wrocławiu usytuowana na parterze Hotelu Patio przy ul. Kiełbaśniczej 25 w samym centrum miasta, […]
MPG Studio Catering z Łodzi w MENU BEZ GLUTENU
CATERING ZAKOŃCZYŁ SWOJĄ DZIAŁALNOŚĆ. MPG STUDIO to specjalistyczna firma cateringowa , zajmująca się wyłącznie żywieniem szkół, przedszkoli, żłobków, klubów malucha, domów opieki społecznej. W każdym […]
Relacja ze spotkania w Szczecinie
20 września 2014 r. na Wydziale Biotechnologii i Hodowli Zwierząt Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie odbyło się spotkanie osób zainteresowanych dietą bezglutenową. Zgodnie z naszym […]
Relacja z warsztatów w Radomiu
Jesteśmy już po pierwszych warsztatach kulinarnych w Radomiu, które odbyły się 20 września. Do zaprzyjaźnionej już z radomskimi bezglutenowcami restauracji rodzinnej Mammaleo w Radomiu, oprócz […]