Spis nadchodzących wydarzeń

maj 2024

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Wigilia bezglutenowa – sprawdzone przepisy

Osobom, które niedawno zapisały się do Stowarzyszenia i nie otrzymały drugiego numeru naszego czasopisma „Bez glutenu” (niestety ten numer od dawna już się rozszedł) prezentujemy […]

„Zdrowe dzieciaki” w MENU BEZ GLUTENU

Do Programu MENU BEZ GLUTENU dołączył catering Zdrowe dzieciaki, który dostarcza posiłki do żłobków, przedszkoli i szkół na terenie Warszawy. W ofercie znajdują się obiady […]

Bartlowizna – wędliny z licencjonowanym kłosem

Licencję na używanie międzynarodowego znaku przekreślonego kłosa otrzymała firma Bartlowizna, oferująca naturalne, produkowane metodami tradycyjnymi wędliny. Licencja dotyczy oczywiście wyłącznie produktów zapakowanych i nieotwartych!

15 grudnia – spotkania

Przypominamy, że w tę sobotę, 15 grudnia, odbędzie się kilka spotkań przedświątecznych – trwają zapisy na: warsztaty kulinarne w Szczecinie spotkanie i Mikołajki we Wrocławiu […]

Zapisy do Stowarzyszenia

Informujemy, że wszystkie osoby, które zapiszą się do Stowarzyszenia w grudniu mogą zapłacić składkę członkowską już za rok 2013. Osoby zapisujące się otrzymają komplet naszych […]

Warsztaty kulinarne w Krakowie – relacja

Ten długo oczekiwany dzień –  1 grudnia 2012 r. –  wreszcie nastąpił. Krakowscy celiacy tym razem spotkali się w Bieżanowie, bodaj najrzadziej odwiedzanej części Królewskiego […]

Relacja z warszatów kulinarnych w Szczecinie

W sobotę 24 listopada 2012 r. odbyły się w Szczecinie kolejne warsztaty kulinarne dla osób na diecie bezglutenowej. Część uczestników była na warsztatach po raz […]

Tradycyjne Jadło – wędliny z licencjonowanym kłosem

Z przyjemnością informujemy, że licencję na używanie międzynarodowego znaku przekreślonego kłosa otrzymała firma Tradycyjne Jadło – producent wędlin i przetworów mięsnych. Licencja dotyczy oczywiście wyłącznie […]