Aktualności
Spis nadchodzących wydarzeń
luty 2025
Ponad 1000 osób w Stowarzyszeniu!
Zaczynaliśmy działać kilka lat temu zupełnie od zera, Stowarzyszenie założyliśmy w piętnaście osób… W ten weekend liczba naszych członków przekroczyła tysiąc i codziennie zapisują się […]
Spotkanie karnawałowe w Białymstoku
Zapraszamy dorosłych i dzieci (w szczególności) na spotkanie karnawałowe do NALEŚNIKARNI przy ul. Pałacowej (obok Hufca ZHP i NFZ) – Białystok. Spotkamy się 11 lutego […]
Warsztaty „Dieta bezglutenowa dla zaawansowanych” – Warszawa
Zapraszamy osoby, które już dłużej stosują dietę bezglutenową i chciałyby dowiedzieć się jak wzbogacić ją w potrawy z egzotycznych mąk i zdrowych ziaren, w sobotę […]
Nowe wytyczne ESPGHAN – diagnostyka celiakii
Niedawno ukazały się oficjalnie nowe wytyczne ESPGHAN, dotyczące diagnostyki celiakii. Polecamy najnowszy artykuł prof. dr hab. med. Hanny Szajewskiej (członkini honorowa naszego Stowarzyszenia) „ Postępy […]
Warsztaty „Dieta bezglutenowa dla początkujących” – Warszawa
Zapraszamy osoby, które są od niedawna na diecie, w sobotę 11 lutego 2012 (dwie grupy) na wspólne pieczenie chleba i ciast, wymianę doświadczeń, konsultacje z […]
Sprawozdanie z działalności Stowarzyszenia w 2011 roku
To już szósty rok naszej działalności. Mamy poczucie, że idziemy w dobrym kierunku i dużo już zrobiliśmy dla naszego wspólnego dobra. Poniżej zamieszczamy dokładniejsze sprawozdanie […]
Przedstawicielka Stowarzyszenia w Szczecinie
Jolanta Meller, tel.: 664 475 636, e-mail: jola6420@wp.pl
Paweł Małaszyński gotował bezglutenowo w Białymstoku
29 grudnia 2011 roku w Naleśnikarni przy ul. Pałacowej w Białymstoku pyszne bezglutenowe naleśniki oraz zupa, przygotowane przez Pawła Małaszyńskiego, były główną atrakcją spotkania zorganizowanego […]
Przerwa w PIK
Punkt Informacyjno-Konsultacyjny w okresie świątecznym, między 19 grudnia a 1 stycznia, będzie nieczynny. W pilnych sprawach zapraszamy do kontaktu mailowego: a.marczewska@celiakia.pl oraz info@celiakia.pl.
Konferencja dla dietetyków – relacja
Od kilku lat rynek produktów bezglutenowych w Polsce intensywnie się rozwija. Przybywa producentów, pojawiają się nowe, smaczne produkty. Z drugiej strony zmieniają się też zagrożenia. […]