Aktualności
Spis nadchodzących wydarzeń
listopad 2024
Bezglutenowy owies
Informujemy, że certyfikowany bezglutenowy fiński owies firmy PROVENA jest już dostępny w sklepie internetowym firmy Bezgluten. Produkt ma licencję na używanie znaku Przekreślonego Kłosa (przyznaną […]
Produkty Schära w BOMI
Podajemy listę sklepów BOMI, w których dostępnych jest kilkanaście podstawowych bezglutenowych produktów firmy Schär:
Warsztaty „Al dente bez glutenu”
W związku z dużym zainteresowaniem naszą imprezą postanowiliśmy stworzyć dwie grupy warsztatowe. Wszystkie osoby, które już się zapisały pozostają w grupie pierwszej (godz. 11.00), osoby […]
Warsztaty kulinarne w Szczecinie
Serdecznie zapraszamy 19 lutego 2011 na kolejne bezglutenowe warsztaty kulinarne do Szczecina.
Relacja ze spotkania w Białymstoku
11.12.2010 w Uniwersyteckim Dziecięcym Szpitalu Klinicznym w Białymstoku odbyło się nasze kolejne spotkanie.
Nowa edycja naszego poradnika
Z satysfakcją informujemy, iż jest już siódma edycja naszego poradnika „Celiakia i dieta bezglutenowa”. Jest to praktyczny spis porad, przydatnych szczególnie dla osób nowo zdiagnozowanych. […]
Kuchnia bezglutenowa – zapraszamy do nowego portalu
Zapraszamy Państwa na nową, bezglutenową kulinarną stronę internetową Stowarzyszenia. Zachęcamy do logowania się na niej i zamieszczania zdjęć i przepisów swoich ulubionych sprawdzonych bezglutenowych przysmaków. […]
Napoje likopenowe z przekreślonym kłosem
Z przyjemnością informujemy, że na rynku pojawiły się nowe, zdrowe i bezpieczne dla osób na diecie bezglutenowej produkty z naszą licencją przekreślonego kłosa. Zapraszamy do […]
Mamy już wędliny ze znakiem przekreślonego kłosa!
Miło nam ogłosić, że Zakłady Mięsne Nowak z Gdańska są pierwszą firmą wędliniarską, która otrzymała licencję na używanie na swoich produktach znaku przekreślonego kłosa. Wszystkie […]
Warsztaty w Szczecinie – relacja
11 grudnia 2010 w Pracowni Gospodarstwa Domowego Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie odbyły się warsztaty pieczenia chleba bezglutenowego.