Spis nadchodzących wydarzeń

kwiecień 2025

1
2
3
4
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Nowe wytyczne ESPGHAN – diagnostyka celiakii

Niedawno ukazały się oficjalnie nowe wytyczne ESPGHAN, dotyczące diagnostyki celiakii. Polecamy najnowszy artykuł prof. dr hab. med. Hanny Szajewskiej (członkini honorowa naszego Stowarzyszenia) „ Postępy […]

Przerwa w PIK

Punkt Informacyjno-Konsultacyjny w okresie świątecznym, między 19 grudnia a 1 stycznia, będzie nieczynny. W pilnych sprawach zapraszamy do kontaktu mailowego: a.marczewska@celiakia.pl oraz info@celiakia.pl.

Konferencja dla dietetyków – relacja

Od kilku lat rynek produktów bezglutenowych w Polsce intensywnie się rozwija. Przybywa producentów, pojawiają się nowe, smaczne produkty. Z drugiej strony zmieniają się też zagrożenia. […]

Nowe produkty z licencją

Do grona firm, które posiadają produkty z licencją na używanie międzynarodowego znaku przekreślonego kłosa dołączyły firmy TBM Snacks i Eurosnack. Polecamy chrupki i pałeczki kukurydziane […]

Kulinaria w Szczecinie – relacja

Kolejne warsztaty kulinarne w Szczecinie – tym razem świąteczne gotowanie – odbyły się 10 grudnia 2011. Przygotowywaliśmy pierniczki, makowiec na kruchym cieście, paszteciki z dwoma […]

Mikołaj zawitał do Szczecina

3 grudnia 2011 dzieci na diecie bezglutenowej spotkały się na zabawie mikołajkowej w Domu Zabaw NORBELINO w Szczecinie. Dzieci bawiły się świetnie, większość skorzystała z […]