Aktualności
Spis nadchodzących wydarzeń
luty 2025
Stowarzyszenie na GastroUpdate i Warszawskich Dniach Żywieniowych
Od początku naszej działalności bierzemy udział w konferencjach naukowych w całej Polsce, szczególnie medycznych, gdzie spotykamy się z lekarzami zajmującymi się osobami chorymi na celiakię […]
„Celiakia – na progu przełomu?” – sprawozdanie z konferencji
2 kwietnia 2011 w Centrum Konferencyjnym IBiB przy ul.Trojdena 4 w Warszawie odbyło się wyjątkowe spotkanie pacjentów oraz lekarzy zajmujących się celiakią. Nasze Stowarzyszenie wspólnie […]
Relacja z warsztatów kulinarnych w Szczecinie
2 kwietnia 2011 w Pracowni Gospodarstwa Domowego Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie odbyły się kolejne warsztaty kulinarne dla osób na diecie bezglutenowej. Tematem tego spotkania […]
Konkurs dla aktywnych – rozstrzygnięcie
Zakończyła się I edycja naszego kulinarnego konkursu dla aktywnych na portalu www.kuchniabezglutenowa.pl.
Kolejne warsztaty w Szczecinie – zapraszamy!
Serdecznie zapraszamy 2 kwietnia 2011 na kolejne bezglutenowe warsztaty kulinarne do Szczecina. Spotkanie rozpocznie się o godz. 11.00 w Szczecinie przy ul. Chopina 55, […]
Konferencja we Wrocławiu 12.03.11 – relacja
12.03.2011 r. we Wrocławiu na sali wykładowej Kliniki Chorób Wewnętrznych i Alergologii ul. R. Traugutta 57/59 odbyła się kolejna w naszym mieście konferencja poświęcona celiakii, […]
Aktualna lista produktów z licencjonowanym symbolem przekreślonego kłosa
Z przyjemnością zawiadamiamy, że kolejne DUŻE polskie firmy umieszczają na produktach nasz licencjonowany znak PRZEKREŚLONEGO KŁOSA. Ostatnio podpisaliśmy umowę licencyjną z firmą Roleski.
„Celiakia na progu przełomu?” – konferencja 2 kwietnia 2011 Warszawa
Informujemy, że zakończyliśmy już zapisy na konferencję. W tym roku na inaugurację obchodów VI Międzynarodowego Dnia Celiakii nasze Stowarzyszenie przygotowuje wraz z Polskim Towarzystwem Gastroenterologii, […]
Nowość na rynku – makarony naturalnie bezglutenowe
Podczas naszych warsztatów „Al dente bez glutenu” mogliśmy spróbować nowych makaronów firmy Bezgluten.
„Al dente bez glutenu” – relacja
5 marca 2011 odbyły się kolejne warsztaty kulinarne zorganizowane przez nasze Stowarzyszenie oraz Zakład Dietetyki Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie