Aktualności
Laboratoria zachodniopomorskie
Lista laboratoriów wykonujących badania w kierunku obecności przeciwciał przeciwko transglutaminazie tkankowej, endomysium oraz gliadynie w województwie zachodniopomorskim ALAB laboratoria (Szpital Wojewódzki im. M. Kopernika)ul Chałubińskiego […]
Warsztaty przedświąteczne
Zapraszamy członków Stowarzyszenia 6 marca 2010 na wspólne pieczenie ciast i pasztetów (nie tylko mięsnych), wymianę przepisów świątecznych i doświadczeń przy kawie i herbacie. Miejsce: […]
Teff – cenne zboże bezglutenowe
Kamil K. Hozyasz, Małgorzata SłowikKlinika Pediatrii Instytutu Matki i Dziecka w Warszawie Teff (Eragrostis tef) jest jednym z najstarszych zbóż pochodzenia afrykańskiego. Ziarno zawiera dużo […]
GOOD FOOD – polecamy
Niezwykle miło nam poinformować, iż podpisaliśmy umowę licencyjną na używanie znaku „przekreślonego kłosa”. Cztery produkty firmy Good Food: Milutkie – Wafelki ryżowe naturalne Milutkie – […]
PIK – zmiana świąteczna
W okresie przedświątecznym oraz między Świętami a Nowym Rokiem nasz Punkt Informacyjno – Konsultacyjny będzie czynny w poniedziałek, wtorek i środę (zamiast czwartku). Zapraszamy.
Testy do badań genetycznych HLA
W przypadku stwierdzenia celiakii powinno się przebadać pod tym kątem całą najbliższą rodzinę zdaignozowanej osoby. Ryzyko wystąpienia celiakii u krewnych I stopnia wynosi 5-15% czyli […]
Produkty firmy Schaer w Kuchniach Świata
Informujemy, że w 10 sklepach Kuchnie Świata dostępne są w bogatym asortymencie produkty firmy Schaer, m.in.: pieczywo, makarony, słodycze, płatki śniadaniowe, mąka. Lista sklepów: Warszawa: […]
Spotkanie świąteczne
Serdecznie zapraszamy wszystkie osoby z Warszawy i okolic, członków Stowarzyszenia i nie tylko, na spotkanie przed Świętami Bożego Narodzenia. Zapraszamy do naszego punktu informacyjno-konsultacyjnego w […]
Spotkanie w Suwałkach
Zapraszamy wszystkich z Suwałk i okolic na kolejne spotkanie osób z celiakią, bedących na diecie bezglutenowej i w inny sposób zainteresowanych tematem. Spotkanie odbędzie się […]
„Praktyczne aspekty zdrowej i smacznej diety bezglutenowej” – sprawozdanie z warsztatów
W Warszawie, 7 listopada 2009, na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW odbyły się bezpłatne warsztaty szkoleniowe dla 60 osób na diecie bezglutenowej. […]