Aktualności
Spis nadchodzących wydarzeń
styczeń 2025
Sorrir Cafe we Wrocławiu w MENU BEZ GLUTENU
LOKAL ZOSTAŁ ZAMKNIĘTY. Sorrir Cafe przy ul. Kotlarskiej 25 we Wrocławiu to pierwsza w Polsce kawiarnia superfood, w której można zjeść słodkości bez: glutenu, cukru, […]
Aplikacja z produktami z Przekreślonym Kłosem
Nasz wykaz produktów ze znakiem Przekreślonego Kłosa jest od dziś dostępny w Google Play w formie aplikacji na smartfony. Serdecznie zapraszamy do korzystania z aplikacji […]
Catering dla szkół i przedszkoli z Wrocławia w MENU BEZ GLUTENU
Certyfikat programu MENU BEZ GLUTENU mogą zdobyć m.in. firmy oferujące catering dla szkół i przedszkoli. To bardzo ważne, aby firmy żywiące dzieci miały wiedzę na […]
Badania produktów – wiosna 2017 cz. 2
Przedstawiamy wyniki drugiej serii badań konsumenckich na zawartość glutenu. Co wybraliśmy do badań? Przede wszystkim ryż. Ostatnio bardzo dużo osób pytało nas, czy naprawdę jesteśmy […]
Warsztaty w Częstochowie – 10.05.2017
Zapraszamy serdecznie na bezpłatne warsztaty kulinarne Stowarzyszenia, które odbędą się 10 maja o godz. 17:00 w Fundacji Instytut Rozwoju Kariery i Przedsiębiorczości „Wytwórnia” przy ul. […]
Podwieczorek – poznańska cukiernia w programie MENU BEZ GLUTENU
Podwieczorek Bez Glutenu to malutka poznańska cukiernia przy ul. Chełmońskiego 5. Specjalizuje się w domowych bezglutenowych wypiekach i odtwarzaniu smaków dzieciństwa. Powstają tu ciacha, placki, […]
1% od emerytów i rencistów – prosty sposób od 2017 roku!
Do tej pory korzystanie przez emerytów i rencistów z możliwości przekazywania 1% postrzegane było jako trudne, ponieważ wymagało od nich samodzielnego rozliczania się z urzędem […]
Badania produktów – wiosna 2017 cz. I
W tej turze badań konsumenckich na zawartość glutenu lista produktów do badań została ułożona głównie na podstawie maili, jakie otrzymaliśmy z propozycjami od osób na […]
Diagnostyka celiakii i badania przesiewowe w grupach ryzyka
Zapraszamy do przeczytania ciekawego artykułu podsumowującego najnowsze doniesienia naukowe dotyczące celiakii. Zespół Pani Profesor Bożeny Cukrowskiej tłumaczy, jakie badania i u kogo należy wykonać, aby […]
Wiadomości przedświąteczne cz. 3 – kolejne przepisy
Podaliśmy już sprawdzone przepisy na świąteczny bezglutenowy żurek i ciasta, ale mamy kolejną porcję, tym razem z warsztatów kulinarnych w Szczecinie. Zapraszamy do wypróbowania przepisów […]