Aktualności
Spis nadchodzących wydarzeń
Wakacje 2016 – obozy z dietą bezglutenową
W tym roku Stowarzyszenie po raz kolejny objęło patronatem obozy dla dzieci i młodzieży na diecie bezglutenowej. Są i jeziora, i góry i morze, a […]
Duchy, książki i spaghetti – relacja z bezglutenowego spotkania karnawałowego w Lesznie
Lochy biblioteczne, domowe duchy, kącik czytelniczy, pyszne spaghetti w bezglutenowej restauracji, liczne degustacje i paczuszki z przekąskami – tak upłynęło tegoroczne, bezglutenowe spotkanie karnawałowe w […]
FOOD-to-GO 2016 – relacja z targów
3 i 4 lutego w Centrum Wystawienniczo – Kongresowym Amber Expo w Gdańsku już po raz 6 odbyły się Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii […]
Uwaga – wyniki kolejnej tury badań na zawartość glutenu
Tym razem zbadaliśmy aż 50 produktów. Kolejny raz potwierdzają się nasze obserwacje, że mąki naturalnie bezglutenowe (szczególnie te opisane jako „bio” lub „ekologiczne”) mogą być […]
Relacja ze spotkania w Lublinie
W sobotę, 06.02.2016 po raz kolejny lubelscy celiacy i osoby na diecie bezglutenowej mieli okazję spotkać się oraz wymienić doświadczeniami. Jak zawsze gościnnie przyjęła nas […]
Sympozjum Naukowo-Szkoleniowe „Celiakia w codziennej praktyce lekarskiej” – Lublin 04.03.2016r.
Zapraszamy lekarzy zainteresowanych celiakią i dietą bezglutenową na Sympozjum Naukowo-Szkoleniowe „CELIAKIA W CODZIENNEJ PRAKTYCE LEKARSKIEJ”, które odbędzie się w Lublinie 4 marca 2016. Więcej informacji […]
MENU BEZ GLUTENU – Taaka ryba
Restauracja Taaka Ryba, mieszcząca się przy ulicy Leśnej 15 w Suminie, to nie tylko nowoczesne i przestronne wnętrza, to przede wszystkim wyśmienita kuchnia łącząca w […]
Relacja ze spotkania w Radomiu – 6.02.2016r.
W sobotnie, zimowe, południe, w, zaprzyjaźnionej z radomskim oddziałem Stowarzyszenia restauracji rodzinnej MammaLeo odbyło się kolejne spotkanie bezglutenowców z regionu radomskiego. Spotkanie odbyło się przy […]
Relacja z warsztatów w Krakowie „Bezglutenowa kuchnia włoska” – 06.02.2016r
6 lutego 2016 Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 im. mjr. Henryka Sucharskiego wypełnił się zapachem bezglutenowych pyszności! Tego dnia, na osiedlu Złotej Jesieni w Krakowie […]
Bezglutenowa pizza Donatello ze znakiem Przekreślonego Kłosa w Biedronce
Niezmiernie miło nam poinformować, że sieć Biedronka poszerzyła listę produktów objętych licencją o bezglutenową pizzę z szynką Donatello (PL-038-024). Pizza dostępna jest w ofercie czasowej, […]