Aktualności
Spis nadchodzących wydarzeń
styczeń 2025
Warsztaty dla uczniów w Zielonej Górze
Uczniowie kilku klas Zespołu Szkół i Placówek Kształcenia Zawodowego w Zielonej Górze wzięli udział w szkoleniu na temat celiakii i diety bezglutenowej. Przyszli kucharze i […]
Relacja ze spotkania dla nowozdiagnozowanych w Warszawie 27.02.2016r.
27 lutego 2016 r. w Warsztacie przy pl. Konstytucji 4 w Warszawie odbyło się spotkanie dla osób nowo zdiagnozowanych, prowadzone przez nasze dwie koleżanki Annę […]
Relacja ze spotkania dla seniorów w Warszawie 11.02.2016r.
11 lutego 2016r, w jednym z lokali należących do programu Menu Bez Glutenu odbyło się spotkanie dla seniorów należących do Stowarzyszenia. W kameralnym gronie uczestnicy […]
Kuchnia włoska we Wrocławiu 12.03.2016r.
Zapraszamy na warsztaty kulinarne „Bezglutenowa kuchnia włoska z elementami wielkanocnymi”, które odbędą się we Wrocławiu dnia 12.03.2016r./sobota/ w Centrum Szkoleń Kulinarnych przy ul. Grabiszyńskiej 241F […]
Relacja z warsztatów kulinarnych w Zielonej Górze 13.02.2016r.
Porządnie napracowaliśmy się tydzień temu na bezglutenowych warsztatach kulinarnych w Zielonej Górze. Ze stołu degustacyjnego w mig znikały bułeczki, brownie, pączki, racuszki, oponki, chleb i […]
Bezglutenowy urlop na Węgrzech – 2016
W imieniu firmy Puskás Travel zapraszamy na bezglutenowy odpoczynek w Hotelu Heviz na Węgrzech. Hotel specjalizuje się w ofercie dla osób z różnymi nietolerancjami pokarmowymi, […]
Wakacje 2016 – obozy z dietą bezglutenową
W tym roku Stowarzyszenie po raz kolejny objęło patronatem obozy dla dzieci i młodzieży na diecie bezglutenowej. Są i jeziora, i góry i morze, a […]
Duchy, książki i spaghetti – relacja z bezglutenowego spotkania karnawałowego w Lesznie
Lochy biblioteczne, domowe duchy, kącik czytelniczy, pyszne spaghetti w bezglutenowej restauracji, liczne degustacje i paczuszki z przekąskami – tak upłynęło tegoroczne, bezglutenowe spotkanie karnawałowe w […]
FOOD-to-GO 2016 – relacja z targów
3 i 4 lutego w Centrum Wystawienniczo – Kongresowym Amber Expo w Gdańsku już po raz 6 odbyły się Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii […]
Uwaga – wyniki kolejnej tury badań na zawartość glutenu
Tym razem zbadaliśmy aż 50 produktów. Kolejny raz potwierdzają się nasze obserwacje, że mąki naturalnie bezglutenowe (szczególnie te opisane jako „bio” lub „ekologiczne”) mogą być […]