Aktualności
Amarantus smacznie i zdrowo. Bezglutenowe przepisy kulinarne
Zachęcamy do zapoznania się z książką z ciekawymi bezglutenowymi przepisami z amarantusem. Współautorką jest Grażyna Konińska z naszego Stowarzyszenia. Możemy szczerze polecić przepisy z książki […]
Konkurs – wybieramy NAJSMACZNIEJSZE PIECZYWO BEZGLUTENOWE ROKU 2013
Wiemy wszyscy jak pożądanym produktem jest dla nas smaczne bezglutenowe pieczywo. Osoby przechodzące na dietę bezglutenową często skarżą się na specyficzny smak (i inne cechy) […]
MENU BEZ GLUTENU na Targach Regionalia w Warszawie
W dniach od 19 do 21 kwietnia w Centrum MT Polska w Warszawie odbyły się Targi Produktów Regionalnych „Regionalia” poświęcone zdrowej i ekologicznej żywności oraz […]
Relacja z pierwszych bezglutenowych warsztatów w Olsztynie
W dniu 20.04.2013r. odbyły się pierwsze bezglutenowe warsztaty kulinarne w Olsztynie. Uczestniczyło w nich około 25 osób. Piekliśmy chleb, pizzę, świderki, ciasteczka ryżowe oraz tort. […]
Nowe wędliny bezglutenowe z licencją – Nowicki Naturalnie
Informujemy, że licencję na używanie międzynarodowego symbolu przekreślonego kłosem otrzymała firma Nowicki Naturalnie, producent wędlin. Wyroby wytwarzane są metodami tradycyjnymi, ze specjalnie wyselekcjonowanego mięsa i […]
Konkurs „Stwórz własnego „glutena””
Informujemy, że zaprzyjaźniony portal glunomore.pl ogłosił konkurs pt: „Stwórz własnego „glutena””. Uczestnicy konkursu zaproszeni są do przesyłania prac plastycznych (w różnych technikach) odpowiadających tematowi. Każdy […]
Msza dla osób bezglutenowych w Radomiu
Osoby na diecie bezglutenowej i ich rodziny z Radomia i okolic zapraszamy do udziału we mszy św. z komunią bezglutenową dla wszystkich chętnych, która odbędzie […]
Spotkanie na Śląsku – 11 maja 2013
ZdrowaPasja.pl oraz nasze Stowarzyszenie zapraszają na spotkanie bezglutenowe osób z rejonu śląsko-dąbrowskiego. Spotkanie odbędzie się 11 maja o godzinie 11.00 w Centrum Rozrywki VICOLO w […]
Pierwsze warsztaty w Lesznie – zapraszamy 11 maja 2013
Z okazji Dnia Dziecka zapraszamy dzieci osób należących do Stowarzyszenia na warsztaty pieczenia bezglutenowej pizzy, które odbędą się w sobotę, 11 maja 2013 w Lesznie […]
Zakłady Mięsne Olewnik – produkty z przekreślonym kłosem
Z przyjemnością informujemy, że Zakłady Mięsne OLEWNIK dołączyły do grona firm, które posiadają przyznaną przez Stowarzyszenie licencję na używanie znaku przekreślonego kłosa. Są to produkty […]