Aktualności
Spis nadchodzących wydarzeń
listopad 2024
Aktualna lista produktów z licencjonowanym symbolem przekreślonego kłosa
Z przyjemnością zawiadamiamy, że kolejne DUŻE polskie firmy umieszczają na produktach nasz licencjonowany znak PRZEKREŚLONEGO KŁOSA. Ostatnio podpisaliśmy umowę licencyjną z firmą Roleski.
„Celiakia na progu przełomu?” – konferencja 2 kwietnia 2011 Warszawa
Informujemy, że zakończyliśmy już zapisy na konferencję. W tym roku na inaugurację obchodów VI Międzynarodowego Dnia Celiakii nasze Stowarzyszenie przygotowuje wraz z Polskim Towarzystwem Gastroenterologii, […]
Nowość na rynku – makarony naturalnie bezglutenowe
Podczas naszych warsztatów „Al dente bez glutenu” mogliśmy spróbować nowych makaronów firmy Bezgluten.
„Al dente bez glutenu” – relacja
5 marca 2011 odbyły się kolejne warsztaty kulinarne zorganizowane przez nasze Stowarzyszenie oraz Zakład Dietetyki Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie
Bezglutenowe gotowanie w Szczecinie – relacja
19 lutego odbyły się już drugie warsztaty kulinarne w Szczecinie.
Bezglutenowe lato 2011 – wypoczynek na diecie
W związku z dużym zainteresowaniem tematem wczasów i kolonii bez glutenu w najbliższym czasie przedstawimy kilka, naszym zdaniem, ciekawych propozycji letniego wypoczynku. Wkrótce więcej szczegółów.
Wrocław – konferencja poświęcona celiakii 12 marca 2011
Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej oraz Międzynarodowe Stowarzyszenie Studentów Medycyna IFMSA-Polska zapraszają na konferencję poświęconą celiakii, która odbędzie się 12.03.2011 […]
Warsztaty kulinarne – Białystok 26.02.11
Serdecznie zapraszamy na pierwsze warsztaty kulinarne w Białymstoku!
Uwaga – Konkurs dla aktywnych!
Zapraszamy gorąco do udziału w naszym konkursie na portalu www.kuchniabezglutenowa.pl. Zwycięzców (trzy pierwsze miejsca) wyłonimy spośród najbardziej aktywnych osób, które w ciągu miesiąca umieszczą największą […]
Testy genetyczne w kierunku celiakii
Pojawiła się nowa możliwość wykonania testów HLA wykrywających predyspozycje genetyczne (lub ich brak) w kierunku celiakii.