Aktualności
Spis nadchodzących wydarzeń
kwiecień 2025
Nowy produkt z licencją – przekreślony kłos
Do produktów objętych naszą licencją na używanie międzynarodowego znaku przekreślonego kłosa dołączył polski cydr Lajk firmy Klin Business. Produkt jest bezglutenowy i wytwarzany w sposób […]
Jedzmy amarantus – kolejne bezpieczne produkty z licencją
Mamy kolejne bezpieczne produkty objęte licencją na używanie międzynarodowego znaku przekreślonego kłosa: zdrowe i wartościowe produkty z amarantusa firmy Ekoprodukt. Są to: mąka amarantusowa prażona […]
Relacja z konferencji w Olsztynie
5 listopada 2011r. odbyła się pierwsza w Olsztynie konferencja na temat celiakii i diety bezglutenowej organizowana przez nasze Stowarzyszenie. W tematykę choroby trzewnej wprowadził uczestników […]
Odżywka dla sportowców – badanie glutenu
Otrzymaliśmy od osoby prywatnej wynik badania na zawartość glutenu w jednej z odżywek dla sportowców. Prezentujemy dla osób zainteresowanych.ZAKŁAD MIKROBIOLOGII I IMMUNOLOGII KLINICZNEJ INSTYTUT „POMNIK- […]
Pierwszy sushi bar w MENU BEZ GLUTENU
LOKAL NIE ISTNIEJE LUB NIE NALEŻY DO PROGRAMU MENU BEZ GLUTENU Do MENU BEZ GLUTENU dołączył pierwszy sushi bar. Zapraszamy do „Miseczki Oshin”, baru mieszczącego […]
IV grupa produktów zbadana na zawartość glutenu
Wpis archiwalny z 2011 roku. Zamieszczone treści na temat znakowania produktów spożywczych mogą być nieaktualne. Aktualne informacje na temat zasad diety bezglutenowej i znakowania produktów […]
Konferencja dla dietetyków „Dieta bezglutenowa 2011”
Uwaga – brak już miejsc na konferencję. Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej oraz Polskie Towarzystwo Dietetyki Oddział Warszawa zapraszają na bezpłatną […]
warsztaty pieczenia chleba w Łodzi
Nasze Stowarzyszenie wraz z Wyższą Szkołą Biznesu i Nauk o Zdrowiu serdecznie zaprasza na bezpłatne warsztaty kulinarne pod hasłem „Pieczemy chleb bezglutenowy”. Warsztaty odbędą się […]
Nowości w MENU BEZ GLUTENU
Nasz Program MENU BEZ GLUTENU nabiera rozpędu! Coraz więcej lokali gastronomicznych interesuje się bezglutenowymi klientami. Z przyjemnością ogłaszamy dziś restaurację z Warszawy i catering dla […]
5-lecie Stowarzyszenia – relacja
15 października 2011 spotkaliśmy się w Hotelu Gromada w Warszawie z okazji pięciolecia naszego Stowarzyszenia. Było bardzo sympatycznie, uczestnicy jak zawsze dopisali – zjawiło się […]