Aktualności
Spis nadchodzących wydarzeń
Fit Cake z Kołobrzegu dołączył do MENU BEZ GLUTENU!
MENU BEZ GLUTENU w Kołobrzegu! Ta wiadomość ucieszy wielu turystów. Lokal położony jest w centrum starówki, przy ul. Mariackiej 24A, koło Bazyliki Wniebowzięcia NMP. Lokal […]
Celiakia u dziecka – jakie emocje wyzwala diagnoza?
Celiakia naszego dziecka wywiera wpływ na życie nie tylko jego samego, ale całej rodziny. Adaptowanie się do nowej sytuacji jest procesem i wymaga czasu. Jakie […]
Bezglutenowe i wegańskie bułki Incola w Lidlu!
Pierwszy raz produkty Incola pojawiły się na półkach sklepowych Lidla! Bezglutenowe i wegańskie bułki są całkowicie wolne od wszelkich alergenów oraz nie zawierają mąki ryżowej. […]
O celiakii w Radiu ZET!
Małgorzata Źródlak, prezes Stowarzyszenia, będzie gościem Michała Figurskiego w programie ZET jak Zdrowie. Emisja na antenie Radia ZET już we wtorek, 14 września o godz. […]
Fit Cake Gliwice dołączył do MENU BEZ GLUTENU!
LOKAL NIE ISTNIEJE LUB NIE NALEŻY DO PROGRAMU „MENU BEZ GLUTENU” Kolejna „niecukiernia” sieci Fit Cake dołączyła do MENU BEZ GLUTENU – tym razem zapraszamy […]
Piknik rodzinny w Czarnej – super było się spotkać!
W niedzielę 5 września bezglutenowe szaleństwo ogarnęło bajeczną Leśną Zagrodę w Czarnej koło Łańcuta 🙂 Grupa wolontariuszy z Oddziału Rzeszów zorganizowała piknik rodzinny dla wszystkich […]
Konkurs „Bezglutenowy lunchbox” – wygraj atrakcyjne nagrody!
Ogłaszamy nowy konkurs na naszym portalu kuchniabezglutenowa.pl! Tym razem temat to „Bezglutenowy lunchbox”. Nagrody czekają! Wakacje dobiegły końca, a my wróciliśmy do szkół i do […]
Kokos pełen skarbów – jak go wykorzystać w bezglutenowej kuchni?
Jak wygląda palma kokosowa, wie każdy, choćby z dowolnego folderu reklamującego wakacje w tropikach. A czy wiemy, jak wiele zastosowań mają jej orzechy? Podpowiadamy jak […]
Pożegnanie lata w Białymstoku – zapraszamy!
Białostocki Oddział naszego Stowarzyszenia zaprasza dzieci z rodzicami na pożegnanie lata w Ośrodku Sportów Wodnych „Dojlidy” przy ul. Plażowej 15/502 w Białymstoku. Impreza odbędzie się […]
Amarantus – jak wykorzystać w bezglutenowej kuchni prastare złoto Inków?
Amarantus (szarłat) należy do najstarszych roślin uprawnych świata. Jego niezwykłe walory odżywcze doceniali już Inkowie, Aztekowie oraz inne ludy prekolumbijskie. Współczesne badania potwierdzają mądrość starożytnych […]