Aktualności
Relacja z mikołajek w Olsztynie
W sobotę 17.12.2016 r w Restauracji Skarbiec w Olsztynie odbyło się przed świąteczne spotkanie osób na diecie bezglutenowej. Tradycyjnie kucharze upiekli nam bezglutenowe pierniczki – […]
Relacja z mikołajek w Toruniu
W tym roku spotkanie mikołajkowe toruńskiego oddziału Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej odbyło się w Teatrze Lalek Zaczarowany Świat. Dzieci wzięły […]
Relacja z mikołajek we Wrocławiu
10.12.2016r. we Wrocławiu odbyły się bezglutenowe mikołajki. W tym roku spotkanie było trochę inne niż dotychczas, gdyż miejsce było wyjątkowe – wprowadziło wszystkich uczestników w […]
Relacja z warsztatów w Warszawie
19 listopada w sali Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie odbyły się warsztaty kulinarne. Miało być smacznie, zdrowo, kolorowo i jesiennie. […]
Relacja z mikołajek w Elblągu
Na spotkaniu Stowarzyszenia w Elblągu nie zabrakło świątecznych smakołyków, oczywiście bezglutenowych. Na stole pojawiło się ciasto z owocami i galaretką, pierniki, batoniki, była również sałatka […]
Witamy Netto w gronie producentów z licencją
Mamy nadzieję, iż miłą przedświąteczną niespodzianką będzie informacja o dołączeniu do programu licencyjnego kolejnej sieci handlowej. Witamy serdecznie sklepy Netto wśród producentów z ofertą dla […]
MENU BEZ GLUTENU na Warmii
W pobliżu granicy z Mazurami leży ostatni zaścianek Warmii – Uroczysko Deresze pod adresem Giławy 73, Purda, które należy do programu MENU BEZ GLUTENU. W klimatycznie […]
Bezglutenowy Quicker ze znakiem Przekreślonego Kłosa
Quicker to nazwa marki należącej do firmy DM Transarr Sp. z o.o. Pod tą marką firma rozwinęła wyspecjalizowaną produkcję żywności liofilizowanej. Szeroka oferta pozwala na […]
Wędliny firmy Nik – Pol ze znakiem Przekreślonego Kłosa
Miło nam poinformować, że do grona producentów wędliniarskich z ofertą bezpiecznych bezglutenowych produktów, dołączyła firma Nik-Pol Sp. z o.o. z Rudy Śląskiej. W odpowiedzi na […]
O nas w World Gastroenterology News
W lipcowym numerze e-World Gastroenterology News pojawiła się relacja z konferencji „Dieta a Jelita”, która została organizowana w ramach Światowego Dnia Zdrowia Przewodu Pokarmowego World […]